Výtečný Blader Runner 2049 vychází na DVD a Blu-ray (soutěž)

35 let ve světě reálném, 30 ve světě filmovém. Na scénu se vrací Blade Runner. Tentokrát pod režijní taktovkou Denise Villeneuvea, který se ujal pokračování kultovního sci-fi, vyrážející dech svým zpracováním ještě dnes. Ridley Scott vše samozřejmě jistí produkčně, Vangelise vystřídalo v hudbě duo Hans Zimmer a Benjamin Wallfisch a pod obrazem je podepsaný legendární Roger Deakins. Vznikla další sci-fi lahůdka. Právě vychází na DVD a Blu-ray od Bontonfilmu.

Nový Blade Runner totiž nádherně plyne, a postupně si vás podmaní tísnivou atmosférou. Utopická vize budoucnosti Ridleyho Scotta z osmdesátých let plynule přejde v totální depku nového tisíciletí, která neuvěřitelným způsobem reflektuje současné dění, či spíše směřování naší společnosti. Na periferii hlavní dějové linie se tak odehrává aktualizovaná depresivní představa vize naší budoucnosti, která, samozřejmě, není příliš hezká. Obrovské aglomerace tak nyní nejsou kýčovitě přebarvené, ale zahalené do šedého smogu, ve kterém občas problikávají stereoskopické billboardy, nabízející kromě Coca-coly také umělou inteligenci, která vám řekne „vše co chcete slyšet.“ Některé nabízené obrazy, byť jsou až v druhém plánu, zobrazují někdy opravdu až děsivé věci.

Ukázka bonusů z Blu-ray:
Blu-ray kromě filmu o filmu obsahuje i tři předfilmy, které natočil mimo jiné i syn režiséra původního Blade Runnera Luke Scott.

Posuzovat to, jestli pokračování Blade Runnera (opět) předběhlo dobu je samozřejmě předčasné. I tak ale nabízí zvednutý prst nad tím, kam naše společnost směřuje a čemu bychom se měli vyhýbat obloukem. Pokrok je ale nezastavitelný a pokračování Blade Runnera tak přichází v dost přesném načasování a jeho děj je i přes popisování vzdálené budoucnosti dost aktuální.

Soutěž o 3x DVD a 3x Blu-ray Blade Runner 2049

Soutěž trvá od 18. do 28. února 2018. Pokud chcete použít místo formuláře soutěžní email, napište odpověď na soutez@totalfilm.cz
Nezapomeňte do předmětu uvést „Blade Runner 2049 “.
Nosiče do soutěže věnoval Bontonfilm.