Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Catherine Denevue Febiofest nezahájí – nahradí ji Charles Aznavour

Původně avizovaná francouzská herecká star Catherine Denevue nakonec Febiofest zahajovat nebude. Návštěvu festivalu zrušila z vážných zdravotních důvodů. Na festival ovšem dorazí francouzsko-arménský šansoniér, skladatel a herec Charles Aznavour, který převezme cenu Kristián. Festival začíná dnes v Praze. Catherine Deneuve se dnes měla zúčastnit slavnostního zahájení 25. ročníku festivalu a převzít na něm cenu Kristián za celoživotní přínos kinematografii. Měla také zítra uvést jeden ze svých filmů Vánoční příběh režiséra Arnauda Desplechina, který bude váženým hostem festivalu také.

Charles Aznavour

Plánovaná návštěva herecké hvězdy Catherine Deneuve byla nečekaně zrušena. Podle tiskové mluvčí festivalu Gabriely Vágner francouzská herečka bohužel onemocněla těsně před zahájením Febiofestu. „Agentka Catherine Deneuve nám pár hodin před jejím nástupem do letadla oznámila, že ošetřující lékař paní Deneuve bohužel cestu letadlem nedoporučil. Dohodli jsme se s agentkou, že nás bude o stavu Catherine informovat, a pokud by to bylo jen trochu možné, rádi ji v Praze přivítáme kdykoliv v průběhu festivalu.“

Charles Aznavour, šansoniér, který má kromě své hudební kariéry také velmi obsáhlou filmografii, přijíždí do Prahy dnes, na zahájení festivalu. „Máme velkou radost, že se našeho festivalu zúčastní taková legenda. Těšíme se večer na pana Aznavoura v Obecním domě a tak trochu doufáme, že když si na to pódium půjde pro Kristiána, že nám třeba i zazpívá,“ dodal ředitel Febiofestu Kamil Spáčil.

-red-
zdroj: Febiofest © 2018

 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast