Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Filmy nominované na Českého lva jsou k vidění online (soutěž)

Křižáček, Bába z ledu, Po strništi bos, Špína, Svět podle Daliborka, Červená a další… Na Českého lva je letos v nejrůznějších kategoriích nominováno 15 filmů a většinu z nich můžete nyní vidět online na portálu DAFilms.cz. Akce pořádaná ve spolupráci s Českou filmovou a televizní akademií (ČFTA) potrvá od 26. února do 11. března a představí osm hraných, jeden animovaný a čtyři dokumentární filmy, které se probojovaly do finále cen Český lev. Soutěžte s námi o poukazy s předplatným na portálu DAFilms.

„Velice mě těší, že lidé mají nyní příležitost zhlédnout české filmy nominované na Českého lva, navíc v době, kdy některé z nich již nejsou v běžné distribuci v kinech. Jedním z dlouhodobých přání ČFTA je zpřístupnit český film veřejnosti, a to se nám díky spolupráci s DAFilms nyní daří. Věřím, že tak časem vznikne archiv kvalitních českých filmů, ke kterým se lidé budou moci vracet,“ říká ředitelka České filmové a televizní akademie Tereza Rychnovská.

Společnou akci zpřístupňující nominované filmy online pořádá portál ve spolupráci s ČFTA už po desáté, letos poprvé jsou její součástí kromě dokumentů i hrané filmy. Které na DAFilms uvidíte? Například tragikomedii režiséra a scenáristy Bohdana Slámy Bába z ledu, Svěrákovo rodinné drama vyprávěné dětskýma očima Po strništi bos, meditativní roadmovie Václava Kadrnky Křižáček nebo celovečerní hraný debut Terezy Nvotové Špína. A pro milovníky animace je tady hravá Lajka Aurela Klimta.

V tradičně silné kategorii dokumentů se mezi nominované dostal medailon herečky a zpěvačky Soni Červené od režisérky Olgy Sommerové, dále vítězný film MFDF Ji.hlava Český žurnál: Hranice práce Apoleny Rychlíkové, Nechte zpívat Mišíka Jitky Němcové nebo diskutovaný portrét neonacisty Svět podle Daliborka režiséra Víta Klusáka.

Portál DAFilms.cz, který se věnuje popularizaci a distribuci českých i zahraničních převážně dokumentárních filmů, nabízí po dobu dvou týdnů třináct z patnácti nominovaných filmů ke streamování nebo stažení. Společnou akci zpřístupňující nominované filmy online pořádá DAFilms ve spolupráci s ČFTA už po desáté, letos poprvé jsou její součástí kromě dokumentů i hrané filmy.

Český lev vždy mapuje českou filmovou tvorbu za uplynulý rok. Naším cílem v této spolupráci je zpřístupnit nominované filmy na jedné platformě tak, aby samotní diváci  mohli zhodnotit svého osobního favorita napříč všemi nominacemi,“ dodává Diana Tabakov, vedoucí akvizic DAFilms.

Akce Český lev online probíhá od 26. února do 11. března. Více informací na portálu DAFilms.cz.

Soutěžíme o dva balíčky s měsíčním předplatným a dvěma samostatnými poukazy na filmy

[contact-form][contact-field label=’Jméno‘ type=’name‘ required=’1’/][contact-field label=’E-mail‘ type=’email‘ required=’1’/][contact-field label=’Který film má nejvíce nominací na Českého lva?‘ type=’radio‘ required=’1′ options=’Po strništi bos,Bába z ledu,Křižáček’/][contact-field label=’Po kolikáté se koná akce Český lev online?‘ type=’radio‘ required=’1′ options=’poprvé,po páté,po desáté’/][contact-field label=’Který dokument není nominován na Českého lva?‘ type=’radio‘ required=’1′ options=’Červená,Milda,Svět podle Daliborka’/][/contact-form]

Soutěž vyhodnotíme v úterý 6. března. Výherci obdrží elektronické licence (předplatné).

Nová soška Českého lva

-red-
zdroj: H. Petrželková

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast