Jiří Menzel: Hrát v Tlumočníkovi je vyznamenání (video)

V kinech je od čtvrtka Tlumočník. Drama režiséra Martina Šulíka opanují dvě velké hvězdy. Režisér a herec Jiří Menzel a rakouská herecká hvězda Peter Simonischek, známý především z komediálního hitu Toni Erdmann. „Vážím si herců a herecké práce, pokud jsou to opravdu herci a osobnosti, ale sám jsem herec-amatér. Přišel jsem k tomu osudem, náhodou. A mám na herce větší nároky, než jsem já sám. Ale je to příjemná změna a já se rád dívám, jak to dělají kolegové,“ vypráví Jiří Menzel. Další vzpomínky najdete na videu.

Film Tlumočník měl světovou premiéru na prestižním filmovém festivalu Berlinale, kde byl uveden v hlavním programu, sekci Berlinale Special, která  představuje  mimořádné kinematografické počiny či pocty světovým filmařským osobnostem. Dočkal se vřelého přijetí publika a také pozornosti kritiky. Renomovaná recenzentka Jessica Kiang pro časopis Variety například napsala:„…jemnost a elegantní zručnost filmu, zdrženlivost Šulíkova osobitého scénáře a vynikající chemie mezi dvěma hlavními herci, Peterem Simonischkem (Toni Erdmann) a Jiřím Menzelem (režisér filmu Ostře sledované vlaky), dávají filmu Tlumočník úctyhodný význam a váhu, která nenápadně, ale silně pohne s divákem.”

Delegace k filmu Tlumočník na Berlinale

Tlumočník je road movie o dvou svérázných mužích, které svedla dohromady absurdní situace, díky níž a možná navzdory níž, se vydají hledat  pravdu o vlastní minulosti. Na společné pouti nechybějí bizarní  setkání, humorné situace, ale i poznání minulosti a současnosti, které nebude vždy příjemné.

Vedle ústřední herecké dvojice se ve filmu Tlumočník představí Zuzana Mauréry, Attila Mokos, či známá slovenská internetová komička Evelyn alias Eva Kramerová.
Nový slovensko-česko-rakouský film vznikl v produkci společností Titanic Martina Šulíka, IN Film Rudolfa Biermanna a COOP99 Filmproduktion Bruna Wagnera. Koproducenty jsou RTVS: Rozhlas a televízia Slovenska a Česká televize. Film vznikl ve spolupráci s televizí ORF.

Soutěž o 5x tričko k filmu Tlumočník

Soutěž vyhodnotíme v pátek 23. března. Pokud chcete použít místo soutěžního formuláře email, napište na soutez@totalfilm.cz a nezapomeňte krom odpovědi a jména uvést do předmětu: „Tlumočník“.
Dodavatelem cen je společnost Magic Box.

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.