Studia v Letňanech se rozrůstají – mají dva nové ateliéry

The Adventurers, Wanted, Van Helsing, Vetřelec vs. Predátor, seriál Britannia, Hellboy, The Red Baron nebo Children of Dune. Právě tyhle filmové či seriálové hity  se natáčely v ateliérech Prague Studios v Praze-Letňanech. Nyní mohou produkce z celého světa využívat dva nové moderní ateliéry, postavené s využitím špičkových technologií a splňující nejnáročnější požadavky filmových tvůrců. Oficiálně vstoupily do provozu 31. května 2018.

Prague Studios interiér nového ateliéru

Komplex ateliérů Prague Studios v ulici Toužimská 867 v Praze 9 vyrostl na místě bývalé letecké továrny v roce 2001. Po zavedení systému filmových pobídek výrazně stoupl zájem o natáčení v České republice a společnost Prague Studios v loňském roce zareagovala  rozhodnutím postavit ke stávajícím čtyřem ateliérům na přilehlých pozemcích další dva. V letňanském areálu tak po sedmi měsících výstavby přibyl Ateliér 3 (1 260 m2) a Ateliér 4 (1 260 m2) s kompletním zázemím, propojitelné do jednoho prostoru. Celková investice dosáhla 160 milionů Kč a její součástí byla zásadní modernizace tří původních ateliérů a komplexní revitalizace exteriéru. V současné době má celý areál rozlohu přes 30 000 m2 a kromě šesti filmových ateliérů jsou jeho součástí kanceláře, maskérny, kostymérny, catering a dílny.

Velké filmové produkce a TV seriály mají již nyní rezervované naše ateliéry až do konce příštího roku,“ konstatuje Jindřich Guttner, generální ředitel společnosti Prague Studios.

Konkurenční barrandovská studia mají ateliérů celkem 9 a k nim přiléhající pozemky o výměře téměř 160 000 m2.

-red-
zdroj: S. Andělová

Napište nám co si myslíte

Nebojte, Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.