Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni (soutěž o předlohu)

Do kin dnes vešla komedie Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni. Film je natočen podle knihy Puértolase Romaina, která se po svém vydání stala celosvětovým bestsellerem. Režie se ujal Ken Scott, který si získal diváckou oblibu komediemi Pozdravy ze spermabanky či Starbuck. Knižní předlohu může pět z vás vyhrát v soutěži. 

Aja je chudý, ale talentovaný kouzelník a fakír z malé indické vesničky. Místo zvláštních schopností disponuje vybroušenými triky, zručností a talentem. Jeho nemocná matka ho vyšle na tajemnou misi – má v Paříži navštívit Eiffelovu věž. Neshoda s excentrickým taxikářem Aju zanechá kousek od Paříže, v obchodě Ikea. Tam se seznámí s nejkrásnější ženou, jakou kdy viděl, okouzlující Marii. Ale jeho naděje na lásku je zmařená, když v Ikee náhodou uvízne ve skříni, která je i s ním zabalena a odeslána napříč Evropou. Tím však jeho dobrodružství nekončí. Naopak tak začíná Ajova nedobrovolná, ale o to bláznivější cesta čtyřmi kouty Evropy.

Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni (foto: Bioscop)

Autor předlohy Romain Puértolas se narodil v Montpellier a v současné době žije v Malaze. Je velkým fanouškem Julese Verna a Eduarda Mendozy. Poprvé publikoval ve 37 letech. Podivuhodnou cestu fakíra napsal během každodenního cestování vlakem. Důvěru v Puértolasův příběh vložil Dominique Gaultier, který riskoval zveřejnění románu s dlouhým názvem, který napsal naprosto neznámý autor. Jeho odvaha byla dobře odměněna. Práva na překlady byla rychle prodána do více než 30 zemí, do některých dokonce dříve, než byla kniha vydána ve Francii. Román byl vydán po celém světě, např. v Německu, Rusku, Korei, Kanadě, Albánii, Austrálii, v USA i na Tchaj-wanu. Na konci roku 2013 se kniha stala bestsellerem s více než 300.000 ks prodaných výtisků. Byla přijata kladně i literárními kritiky, kteří vyzdvihovali humor a humanismus příběhu plného zvratů.

Soutěž o 5 knih s předlohou k filmu

[contact-form][contact-field label=’Jméno‘ type=’name‘ required=’1’/][contact-field label=’E-mail‘ type=’email‘ required=’1’/][contact-field label=’Kde napsal autor předlohy svůj román?‘ type=’radio‘ required=’1′ options=’V autobuse,Ve vlaku,V letadle’/][/contact-form]

SOUTĚŽ probíhá od 9. srpna do 17. srpna 2018. Dodavatelem cen do soutěže je společnost Bioscop.
Pokud chcete místo formuláře na webu použít soutěžní email soutez@totalfilm,cz – nezapomeňte do předmětu uvést „Fakír″.
Při zpracování osobních údajů shromažďujeme osobní údaje odpovídající pouze stanovenému účelu a v rozsahu nezbytném pro naplnění kontaktování účastníka soutěže. Zpracovatelem stanovený účel, který je součástí smlouvy mezi účastníkem a zpracovatelem, je kontakt na výherce soutěže a doručení soutěžní ceny. Za tímto účelem byl stanovený rozsah údajů, uvedený v registračním formuláři, který obsahuje jméno, příjmení a email. Následně po případné výhře Totalfilm.cz doplní i adresu. Po ukončení soutěže se údaje likvidují a nejsou poskytovány třetím stranám ani marketingově využity.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast