Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Festival Film Music Prague opět přiveze hvězdné hosty

V únoru opět odstartuje už tradiční festival Film Music Prague. Hlavními hosty festivalu budou hollywoodští skladatelé John Powell (Jak vycvičit draka, Solo: Star Wars Story) a Harry Gregson-Williams (Království nebeské, Marťan). Už 8. ročník festivalu se uskuteční 1. až 4. února 2019 a nabídne čtyři koncerty v různých koncertních sálech české metropole.

Skladatel John Powell

Program začne koncertem Stars of Hollywood: John Powell, který proběhne 1. února v Dvořákově síni Rudolfina. Powell osobně uvede skladby ze svých největších hitů. „Rudolfinum má překrásný sál, ve kterém jsem už svoji hudbu nahrával. Na pražský koncert se moc těším,“ řekl skladatel John Powell. V programu nechybějí skladby z veleúspěšné série Jak vycvičit draka, dále X-men: Poslední vzdor, Pan a paní Smithovi, Agent bez minulosti nebo Solo: Star Wars Story. Skladatel bude provázet diváky celým večerem.

Sobotní program festivalu (2. února) bude netradiční. Festival připravuje nový formát, který patří skladatelské dvojici Kyle Dixon a Michael Stein. Oba ve Foru Karlín zahrají na syntezátory svoji tvorbu pro populární seriál Stranger Things. Jejich soundtrack se stal popkulturním fenoménem. „Koncert hudby ze seriálu Stranger Things doplní speciální světelný design, na kterém pracuje produkční tým skladatelů,“ dodal umělecký ředitel festivalu Nikola Bojčev a doplňuje: „Koncertem ale sobotní program nekončí. Fanoušci se můžou těšit na další překvapení.“

V neděli 3. února se Forem Karlín rozezní melodie z filmů slavného režiséra Ridleyho Scotta. Koncertní pocta tomuto tvůrci nese název Legends: Ridley Scott a zúčastní se jí Scottův častý spolupracovník, skladatel Harry Gregson-Williams. S Ridley Scottem přinesli na plátna kin filmy jako Království nebeské, Exodus: Bohové a králové, Prometheus nebo Marťan. „Ridleyho Scotta jsme na koncert pozvali a teď čekáme, jestli mu jeho práce dovolí do Prahy přijet,“ prozradil za organizátory Nikola Bojčev. V programu koncertu nebudou chybět ukázky práce Hanse Zimmera nebo Vangelise.

Závěrečným koncertem festivalu bude 4. února charitativní gala Remember Them, které v sále Paláce Žofín představí klasickou tvorbu filmových skladatelů. Už zmíněný John Powell uvede monumentální oratorium A Prussian Requiem. Ukrajinská pianistka Valentina Lisitsa pak za doprovodu orchestru zahraje klavírní koncert Ruin & Memory, který napsal tvůrce Pána prstenů – Howard Shore. Výtěžek koncertu organizátoři věnují na podporu vzdělávání dětí v zemích postižených válkou a živelními katastrofami.

Vstupenky na koncerty festivalu Film Music Prague 2019 jsou v prodeji na webu www.filmmusicprague.com. Festival chystá také panelové diskuze a workshopy s pozvanými hosty. Fanoušci tak dostanou unikátní příležitost potkat skladatele osobně.

-red-
zdroj: Film Music Prague

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast