Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Svěrákův Akumulátor vychází ve 4K verzi

V létě byla digitálně restaurovaná verze klasiky Jana Svěráka k vidění na festivalu v Karlových Varech a ve vybraných kinech. Teď vychází Akumulátor 1 na Blu-ray 4K Ultra HD disku. Pro Magic Box je to vůbec první český titul, který vychází na 4K Ultra HD nosiči. 

Režisér Jan Svěrák uvedl digitálně remasterovanou sci-fi komedii Akumulátor 1 na festivalu Czech That Film v Los Angeles a v létě na karlovarském festivalu. Nyní je nejúspěšnější film roku 1994 a suverénně nejdražší film své doby k dostání krom Blu-raye i na iTunes jako první český film v rozlišení 4K /UltraHD.

„Ten film jsme se scenáristou Janem Slovákem vymýšleli dost netradičně.  Lehli jsme si u nás doma na koberec a se zavřenýma očima jsme si představovali, co všechno bychom ve filmu chtěli vidět.  Se zapsaných nápadů jsme pak splétali příběh. Těch nápadů je tam nakonec tolik, že by vystačily na dva takové filmy. A to je možná důvod, proč se na Akumulátora tak rád podívám i po letech,“ řekl režisér Jan Svěrák.

Akumulátor 1 získal před 24 lety Českého lva za střih a za divácky nejúspěšnější film. V dalších osmi kategoriích (režie, herec v hlavní roli, herec ve vedlejší roli, kamera, výprava, hudba, zvuk, scénář, divácká kategorie) byl na tuto cenu nominován.

-red-

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast