Uhrančivý trailer k Sorrentinově filmu Oni a Silvio je venku! (video)

Atmosféra a částečně i téma Velké nádhery se vrací s trailerem k novému snímku Oni a Silvio italského režiséra Paola Sorrentina a my se už nemůže dočkat až zhruba za měsíc přijde jeho novinka do kin. Kombinace obrazu, střihu a hudby, které mistr mainstreamového artu ovládá bravurně dává divákovi jasně vědět, že se blíží filmový svátek pro všechny jeho příznivce, mezi které se rozhodně počítáme i my.

Moderní artové filmy pro široké publikum

Sorrentino jako autor umí zaujmout čerstvostí provedení a moderním duchem, s jakými se dovede zhostit velmi seriózních témat. Rozšafná italská hravost a smysl pro dokonalou kompozici obrazu a neotřelé hudby ho už nějaký ten pátek definuje. Na první pohled je jasné, že vizuální stránka jeho nového snímku bude navazovat na už zmiňovanou Velkou nádheru (2013) a nebo třeba i vycizelovanou televizní minisérii Mladý papež. Sorrentino dovede přetavit komplikované otázky do velice moderního a srozumitelného hávu, který vyextrahuje podstatu a tu velmi sexy způsobem naservíruje divákům.

Oni a Silvio (foto: Aerofilms)

V hlavní roli italského premiéra Silvia Berlusconiho, o němž nový snímek vypráví, se představí opět Sorrentinův dvorní herec Tony Servillo a s ním i další hvězdy současného italského filmu. Velkolepé a provokativní komediální drama mapuje rozmařilý život samolibého a excentrického šovinisty, který dlouhá léta působil jako italský premiér. Soukromí téhle kontroverzní postavy Sorrentino představuje opět se smyslem pro grotesknost a cynismus, které zahrnují nejzhýralejší možné situace z přebohatého života toho, který nikdy neměl dost…

Do kin se novinka podívá už 15. listopadu.

Dagmar Šimková, Totalfilm.cz
foto/video: Aerofilms © 2018