Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Vyprodaný koncert Filmharmonie zahrál to nejlepší ze sci-fi filmů

Třetí letošní koncert úspěšného hudebního tělesa Filmová filharmonie (Filmharmonie) nabídl divákům a milovníkům filmových soundtracků atraktivní program. Ve vyprodaném pražském Rudolfinu se rozezněly tóny z takových filmových hitů jako: E. T. Mimozemšťan, Predátor, Počátek, Znamení, Superman, Den nezávislosti, Star Trek, Star Wars a dalších populárních filmů a sérií. Další koncert chystá hudební těleso na leden 2019, fanouškům nabídne tentokrát hudbu z počítačových her.

Filmová filharmonie – šéfdirigent Chuhei Iwasaki

Orchestr zahájil své působení roku 2014 koncertem v sále Pražské konzervatoře s tematickým programem Western Night a za krátkou dobu získal početnou základnu stálých fanoušků. Za dobu své existence se orchestr účastnil řady festivalů, z čehož jmenujme realizaci projektu Vesmírná odysea festivalu Skrz na skrz nebo celou řadu úspěšných performancí v rámci festivalu Film Music Prague, Prosecký podzim nebo Tomáškova a Novákova hudební Skuteč. Dosud orchestr koncertoval v mnoha českých sálech, například v Hradci Králové, Ostravě, Olomouci a také už jmenovaném prestižním Rudolfinu.

„Přednosti Filmové filharmonie jsou především v kvalitním hudebním nastudování a nadšení hudebníků, diváci si tak mohou živě užít zpravidla 80členný orchestr,“ prozrazuje ředitel orchestru Matěj Lehár. Těleso vrací do českých sálů stále větší množství posluchačů, kteří tak nalézají opět vztah k živé, symfonické hudbě. Šéfdirigentem orchestru od počátku jeho založení je Chuhei Iwasaki, který pochází z Tokia.

Vstupenky na nadcházející lednový koncert „GAMES“ můžete už nyní zakoupit zde.
-red-
foto/video: Filmová filharmonie, Totalfilm.cz

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Těšíme se večer! ????? Rádi se podíváme na vaše fotografie z koncertu s hashtagy: #filmovafilharmonie #filmharmonie

Příspěvek sdílený Filmová filharmonie (@filmharmonie),

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast