Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Podívejte se online na kontroverzní film s Janou Plodkovou (video)

Kontroverzní téma si vybral režisér Josef Tuka pro svůj celovečerní debut. Film Absence blízkosti vypráví příběh matky (Jana Plodková), která trpí nedostatkem mateřského citu. Proč tomu tak je a jakou roli v příběhu hraje její vlastní matka (Anna Cónová) a vztah s otcem? To se dozvíte ve filmu, který byl na festivalu v Karlových Varech zařazen do prestižní soutěžní sekce Na východ od Západu. Snímek je právě k dispozici na legálních videotékách.

Velmi intimní a syrové osobní drama rámované silnou vizuální stránkou. Tak by se dal stručně charakterizovat Tukův film. Už u svého absolventského snímku s Miroslavem Krobotem (Malý okruh pozornosti) režisér ukázal svůj cit pro budování silné atmosféry s akcentem na drobné nuance hereckého výkonu.
Pro takovou filmařinu a soustředěnou práci si ale musí vybírat velmi schopné herce, kteří jeho nároky dokáží utáhnout. To platí samozřejmě u Absence blízkosti dvojnásob.
Jana Plodková dokázala na plátno přenést hmotnou představu utrápeného člověka, který občas přirozeně kope kolem sebe. Je to herečka, která umí uvěřitelně zahrát cokoliv. Ať už je oraženou ředitelkou televize (seriál Single Lady) socialistickou zpěvačkou (Svět pod hlavou) nebo právě nesympatickou matkou v tomto intimním dramatu. Její přerody jsou obdivuhodné a Plodková umí se svou rolí dokonale srůst. Zdatně jí sekunduje ostřílená divadelní herečka Anna Cónová, která představuje prototyp otravné a studené matky. I Luboš Veselý v roli matčina přítele a Pavla Beretová jako kamarádka plní své herecké úkoly nadmíru skvěle.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Celou recenzi najdete zde[/pullquote]

Film je k dispozici na aerovod.cz a v O2 videotéce.


-red-
foto/video: Cinema Belongs To US, Totalfilm.cz © 2018

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast