Teaser pokračování Ledového království zbořil rekord

Studio Disney od pokračování svého oscarového megahitu Ledové království II. určitě očekává obří tržby. Spekuluje se, že budou minimálně stejně tak dobré, jako u prvního dílu, spíše vyšší. Že se film stane obřím hitem napovídá i rekord, který za prvních 24 hodin vygeneroval první krátký teaser. Video zaznamenalo přes 116 milionů zhlédnutí. Překonalo tak dosavadního držitele rekordu na poli animovaných trailerů, jímž byl doposud se 113 miliony zhlédnutí trailer k Úžasňákovým 2. 

Ledové království z roku 2013 vydělalo celosvětově 1, 3 miliardy dolarů a stalo se opravdovým hitem. Kromě filmu a písniček se u dětí stal velmi populární i merchandising. Zejména sněhulák Olaf ve všech možných podobách.

Zajímavé je, že studio Disney se pokoušelo již dříve přivést k životu “Sněhovou královnu” Hanse Christiana Andersena, ale nikdy to nevyšlo. Poprvé se o to pokusilo v roce 2002, kdy projekt neslavně opustil hlavní animátor Glen Keane. V roce 2009 se snažilo projekt oživit znovu. John Lasseter tehdy najal režiséry Kirka Wise a Garyho Trousdalea. V roce 2010 byl projekt opět odložen a 22. prosince 2011 pak studio oznámilo, že se projekt opět rozjíždí, tentokrát pod názvem Frozen. Nakonec se z projektu vyklubal jeden z nejúspěšnějších projektů společnosti Disney v historii.

21. listopadu vstoupí Ledové království II do českých kin


-red-
foto/video: Falcon/Disney © 2019