Vlka hraje ve filmu Alfa Československý vlčák (soutěž o DVD a Blu-ray)

Na DVD a Blu-ray právě vešel rodinný dobrodružný snímek Alfa. Velkolepý příběh člověka a psa se odehrává před dvaceti tisíci lety. Některé záběry filmu se točily i 8 měsíců. Film obsahuje velké množství náročných triků. Vznikal ovšem nejen před klíčovacím plátnem, ale především v přírodě. Film vyšel u společnosti Bontonfilm a na Blu-rayi najdete kromě kinoverze i režisérskou verzi filmu.

Skutečný vlk by se tvůrcům ochočoval velmi těžko, takže bylo vybráno plemeno Československý vlčák. To vzniklo v padesátých letech minulého století pro potřeby československé armády zkřížením německého ovčáka s karpatským vlkem. Chuckovi, který titulní roli hraje je 5 let a je to výstavní pes, který je šlechtěn pro udržení plemene. Jako takový byl naprosto ideální, protože je zvyklý, že je kolem něj čilý ruch. Podívejte se na další zajímavosti ve filmech o filmu. Některé z nich najdete na nosičích s filmem.

Mladý lovec je v tomto dobrodružném eposu zraněn při lovu a ponechán svému osudu. Jeho soukmenovci ani rodiče netuší, že ještě žije. Mladík tak musí čelit při návratu domů drsné divočině. Nečekaně se mu platným společníkem stane osamělý vlk, kterého si do jisté míry ochočí. Z obou osamělců se stanou blízcí druhové, kteří společně překonají velký počet nebezpečných situací.

Recenze filmu zde

Kodi Smit McPhee (představitel hlavní role) s Chuckem strávil mnoho týdnů,“ popisuje producent Andrew Rona. „Navštěvoval Marka na jeho cvičišti a spolupracovali na základních postupech. Museli mezi ním a Chuckem vybudovat skutečné, reálné pouto. Pokud by toto selhalo, nemohli jsme natáčet, bylo by to jako romantický film, ve kterém se představitelé obou hlavních rolí nenávidí.“Hughes s oběma natočil klasickou testovací scénu v poušti, v rámci které měl Smit-McPhee na sobě kompletní kostým. „Bylo to skutečně pozoruhodné,“ míní Rona. V ten okamžik jsme pochopili, že náš film skutečně můžeme natáčet, že to bude fungovat.“

Soutěž o 3x DVD a 3x Blu-ray s filmem

SOUTĚŽ probíhá od 3. února do 10. února 2019. Dodavatelem cen do soutěže je společnost Bontonfilm.
Soutěžní email je soutez@totalfilm,cz – nezapomeňte do předmětu uvést “Alfa”.
Při zpracování osobních údajů shromažďujeme osobní údaje odpovídající pouze stanovenému účelu a v rozsahu nezbytném pro naplnění kontaktování účastníka soutěže. Zpracovatelem stanovený účel, který je součástí smlouvy mezi účastníkem a zpracovatelem, je kontakt na výherce soutěže a doručení soutěžní ceny. Za tímto účelem byl stanovený rozsah údajů, uvedený v registračním formuláři, který obsahuje jméno, příjmení a email. Následně po případné výhře Totalfilm.cz doplní i adresu. Po ukončení soutěže se údaje likvidují a nejsou poskytovány třetím stranám ani marketingově využity.

Recenze | Alfa – velkolepý dobrodružný příběh z pravěku