Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Tvůrci o veleúspěšném slovenském thrilleru Trhlina (video)

Slovenský thriller skandinávského typu Trhlina ve slovenských kinech velmi překvapil. Adaptace knihy Jozefa Kariky v režii zkušeného Petera Bebjaka trhala ve slovenských filmech rekordy. Snímek se stal jedním z nejnavštěvovanějších slovenských filmů všech dob. O film projevili zájem i distributoři z ostatních evropských zemích a od 9. května je mysteriózní thriller i v českých kinech. V den premiéry jsme si povídali s režisérem Peterem Bebjakem, producentem Rasťem Šestákem, hercem Matejem Marušínem a scenáristou Tomášem Bombíkem.

Film byl původně natáčen pro televizi jako třídílná minisérie. Už v průběhu natáčení a po zvýšeném zájmu lidí se tvůrci rozhodli připravit i kinoverzi. Ta se oproti původním očekáváním stala ve slovenských filmech hitem. Na film přišlo o otevíracím víkendu přes sto tisíc diváků, což je ve slovenské filmové distribuci vysoké číslo.
„Knihu jsem si přečetl v roce 2017. Dal mi ji kamarád s tím, že je to ideální látka pro film. Cítil jsem v ní potenciál na televizní nebo filmové zpracování. Dal jsem ji přečíst i Peteru Bebjakovi a společně jsme na tom začali pracovat,“ prozradil o vzniku projektu producent Rasťo Šesták.

[pullquote align=“full“ cite=““ link=““ color=““ class=““ size=““]Recenze filmu zde[/pullquote]

Soutěž o nové vydání knižní předlohy filmu

[contact-form][contact-field label=’Jméno‘ type=’name‘ required=’1’/][contact-field label=’E-mail‘ type=’email‘ required=’1’/][contact-field label=’Poblíž kterého slovenského města se nachází pohoří Tribeč?‘ type=’radio‘ required=’1′ options=’Bratislava,Nitra,Košice’/][/contact-form]

SOUTĚŽ probíhá od 10. května do 17. května 2019. Dodavatelem cen do soutěže je společnost Falcon, a.s.
Soutěžní email, pokud nepoužijete formulář na webu, je soutez@totalfilm,cz – nezapomeňte do předmětu uvést “Trhlina”.
Při zpracování osobních údajů shromažďujeme osobní údaje odpovídající pouze stanovenému účelu a v rozsahu nezbytném pro naplnění kontaktování účastníka soutěže. Zpracovatelem stanovený účel, který je součástí smlouvy mezi účastníkem a zpracovatelem, je kontakt na výherce soutěže a doručení soutěžní ceny. Za tímto účelem byl stanovený rozsah údajů, uvedený v registračním formuláři, který obsahuje jméno, příjmení a email. Následně po případné výhře Totalfilm.cz doplní i adresu. Po ukončení soutěže se údaje likvidují a nejsou poskytovány třetím stranám ani marketingově využity.

-red-
foto/video: Totalfilm, Falcon, DNA Production © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast