Nabarvené ptáče ukazuje víc z atmosféry filmu (video)

Václav Marhoul odtajnil další ukázku z filmu Nabarvené ptáče. Tentokrát jde o teaser, který můžete vidět v českých kinech. Nová ukázka více odhaluje tíživou atmosféru filmu i výraznou kameru a silnou výtvarnou stránku. Na videu opět vidíme hlavního hrdinu – malého židovského chlapce v podání Petra Kotlára, hvězdného Stellana Skarsgårda v uniformě vojáka Luftwaffe a další postavy dramatického příběhu z 2. světové války. Podívejte se na video. Film má premiéru 12. září.

Adaptace světového bestselleru Jerzy Kosińskeho se natáčela sto dnů během šestnácti měsíců. Točilo se celkem ve 43 lokacích v Čechách, na Slovensku, v Polsku a na Ukrajině, a poslední, v pořadí  3 531. klapka padla 5. července 2018. Kameraman Vladimír Smutný natáčel celý film na černobílý 35 mm negativ ve formátu Cinemascope.
Vedle Petra Kotlára a Stellana Skarsgårda si v Nabarveném ptáčeti zahráli Harvey Keitel, Udo Kier, Julian Sands, Barry Pepper, Tim Kalkhof, Alla Sokolova, Alexej Kravčenko, Lech Dyblik, Júlia Valentová či Martin Nahálka. Z českých herců se na plátně objeví například Jitka Čvančarová,  Petr Vaněk, Filip Kaňkovský, Milan Šimáček, Michaela Doležalová či Pavel Kříž.

-red-
foto/video: Bioscop, Totalfilm Media © 2019