Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Nabarvené ptáče ukazuje víc z atmosféry filmu (video)

Václav Marhoul odtajnil další ukázku z filmu Nabarvené ptáče. Tentokrát jde o teaser, který můžete vidět v českých kinech. Nová ukázka více odhaluje tíživou atmosféru filmu i výraznou kameru a silnou výtvarnou stránku. Na videu opět vidíme hlavního hrdinu – malého židovského chlapce v podání Petra Kotlára, hvězdného Stellana Skarsgårda v uniformě vojáka Luftwaffe a další postavy dramatického příběhu z 2. světové války. Podívejte se na video. Film má premiéru 12. září.

Adaptace světového bestselleru Jerzy Kosińskeho se natáčela sto dnů během šestnácti měsíců. Točilo se celkem ve 43 lokacích v Čechách, na Slovensku, v Polsku a na Ukrajině, a poslední, v pořadí  3 531. klapka padla 5. července 2018. Kameraman Vladimír Smutný natáčel celý film na černobílý 35 mm negativ ve formátu Cinemascope.
Vedle Petra Kotlára a Stellana Skarsgårda si v Nabarveném ptáčeti zahráli Harvey Keitel, Udo Kier, Julian Sands, Barry Pepper, Tim Kalkhof, Alla Sokolova, Alexej Kravčenko, Lech Dyblik, Júlia Valentová či Martin Nahálka. Z českých herců se na plátně objeví například Jitka Čvančarová,  Petr Vaněk, Filip Kaňkovský, Milan Šimáček, Michaela Doležalová či Pavel Kříž.

-red-
foto/video: Bioscop, Totalfilm Media © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast