Recenze | Dětská hra stále baví, potěší dabingem Marka Hamilla

Hororová legenda z osmdesátek – panenka Chucky se představuje v nové verzi.Dětské hře tentokrát není Chucky posedlý sériovým vrahem Charlesem Lee Rayem. Filmaři se rozhodli jít naproti dnešní době moderních technologií. Chucky tedy nově své vražedné sklony získá  pomocí vložené systémové chyby v čipu hračky. A může začít vraždit…

Dětská hra (foto: Bontonfilm)

Samotný vzhled plastového zabijáka je velmi povedený a určitě by pro vás nebylo příjemným probuzením, kdybyste ho našli ráno ležet vedle sebe. Zpočátku to ovšem působí dojmem, že jste omylem zašli do kina na film pro děti. Tvůrci se rozhodli nikam nespěchat a představují vztah ošklivé panenky s mrazivým hlasem Marka Hamilla a introvertního teenagera. Scénář neoplývá nejkvalitnějšími dialogy, ale chce nám ukázat novodobý zrod vraždící legendy ve spojení s technologickým pokrokem. Následnou brutalitu se filmařům daří stupňovat a po první vraždě se z Chuckyho stává velmi rychle vraždící mašina. Divák se už nenudí a může s poklidem vypnout. Snímek se totiž nebere přehnaně vážně a je většinou dost vtipný a zároveň hloupý, což se nesnaží nijak skrývat. Proto to může dobře fungovat.

Brutální vraždění je poměrně vynalézavé, ale sráží ho kolísavá atmosféra. I když cítíme snahu o napínavé momenty, kvůli velké předvídatelnosti se zamýšlený efekt nedostavuje a některé momenty působí jako výkřik do prázdna.
Z hereckého obsazení nejvíc vyčnívá mladý Gabriel Bateman, který hraje osamoceného kluka a jediného Chuckyho kamaráda.  Vývoj postavy bohužel na konci sráží scénář, když se snaží o jakési hrdinské počiny. Další hlavní postavy nepůsobí nijak zajímavě, ale jejich přítomnost nijak neruší.

  • Režie - 60%
    60
  • Scénář - 55%
    55
  • Herci - 65%
    65
  • Kamera - 65%
    65

Dětská hra (2019)

Dětská hra je lehce nadprůměrnou béčkovou oddechovkou, která neurazí, ale ani neohromí. Největším plusem je bezesporu autentičnost Chuckyho vzhledu a hlas Marka Hamilla, jehož výborný ďábelský dabing, ze kterého běhá mráz po zádech, mohou znát fanoušci Jokera z animovaného seriálu nebo herní série o netopýřím muži. Pokud plánujete v teplých dnech vyrazit do kina na nějakou jednohubku a máte rádi krvavé scény, pak neprohloupíte.

60 %
Jan Kocián
foto/video: Bontonfilm © 2019

Dětská hra
Child´s Play
Horor / Thriller
USA, 2019, 90 min
Premiéra: 25. 7. 2019 Bontonfilm
Režie: Lars Klevberg
Scénář: Tyler Burton Smith
Kamera: Brendan Uegama
Hudba: Bear McCreary
Hrají: Aubrey Plaza, Brian Tyree Henry, Gabriel Bateman, Ty Consiglio, Nicole Anthony, Mark Hamill, Tim Matheson, David Lewis, Beatrice Kitsos, Amber Taylor, Kristin York, Carlease Burke, Veenu Sandhu, Johnson Phan, Marlon Kazadi