Tereza Voříšková a Kryštof Hádek natáčí 3Bobule (video)

Překvapivě na Občanské plovárně v Praze začalo natáčení volného pokračování letní komedie 3Bobule z prostředí prosluněných moravských vinic. Scénou vyhlašování vinařských cen se před kameru vracejí postavy v podání Kryštofa Hádka, Terezy Voříškové, Lukáše Langmajera či Miroslava Táborského. Podívejte se na video z natáčení.

Vinařská komedie se natáčí po více než deseti letech od uvedení prvního dílu. „Z reakcí okolí vím, že ty dva předchozí díly jsou mezi diváky oblíbené. Tak proč neudělat další. Samotného by mě u mého oblíbeného filmu zajímalo, co hlavní hrdinové po tolika letech dělají,“ svěřil se představitel Honzy Kryštof Hádek. „Těším se na natáčení, na Terezu Voříškovou, Lukáše Langmajera, na Mirka Táborského. Ale i na všechny další, byť je natáčecí tým jiný, než u předchozích dílů. A samozřejmě na Moravu,“ dodal těsně před natáčením držitel dvou Českých lvů.

3Bobule – první natáčecí den v Praze

Pro Terezu Voříškovou, která ztvárnila Kláru, bylo rozhodování, zda jít do dalšího pokračování, složitější. Na první schůzce jsem byla vyloženě proti. Pak jsem si ale přečetla scénář Matěje Podzimka, který stojí například za Metanolem nebo Duklou61, a vyrazilo mi to dech. Matěj takovou smutnou, melancholickou formou navazuje na jedničku, s úctou a láskou. A to v tomhle případě rozhodně nebyl lehký úkol. Myslím, že je to obrovský talent na poli scenáristiky, a tak jsem se nakonec rozhodla to vzít,“ vysvětlila Tereza. „Moje postava už nemá růžové brýle, stará se sama o vinařství a v podstatě i o děti. Ona sama už dítětem není. Myslím, že tématem trojky je dospělost a za to jsem moc ráda,“ dodala herečka.

3Bobule – Miroslav Táborský

To Jirka v podání Lukáše Langmajera se těší zejména na natáčení a všechno, co je s tím spojené, protože má svoji práci rád. „Jde o letní komedii, zábavu, která má vyhnat chmury z hlavy, to všechno na pozadí vinařské tématiky, krásné krajiny Pálavy a přátelství,“ pochvaluje si. A vinařskou oblast vyzdvihuje i Miroslav Táborský. Na Pálavu se moc těším, nějak mi přirostla k srdci. I když mám trochu smůlu, protože se část točí v Praze. Ale s Pálavou i s kolegy je to jako byste se po čase vraceli za příbuznými, které jste dlouho neviděli,“ dodal.

V dalších rolích se představí Marian Roden, Michal Isteník, Branislav Deák, Lumíra Přichystalová, Martin Hofmann, Tomáš Měcháček, v dětských rolích diváci uvidí Šimona Klacla, Annu Krejčířovou a Prokopa Zacha.

Bobule (2008) (foto: Bioscop)

Třetí pokračování kultovní komedie napsali Matěj Podzimek (Dukla 61, Metanol, Ulice, Ohnivé kuře) a Tomáš Vávra (Modrý kód, Vyšehrad, Ulice), režie se ujal Martin Kopp (Bajkeři, Vyšehrad, Tátové na tahu, Ohnivé kuře, Vinaři, Ulice). Hudbu k filmu skládá Jan P. Muchow. Za komedií z vinařského prostředí stojí opět producent Tomáš Vican, který kromě filmů Bobule (2008) a 2Bobule (2009) produkoval také snímek Bajkeři (2017), dvě série seriálu Vinaři (2014-2015), a koprodukoval filmy Lidice (2011) a Martin a Venuše (2013).

Oba předchozí díly Bobulí vidělo v kinech 800 tisíc diváků a televize Nova je oba pravidelně opakuje ve svém vysílání.
Film bude mít premiéru 12. března 2020 a do kin jej uvede společnost Bioscop.

-red-
zdroj: Jana Šafářová
foto/video: Tomáš Vican, Vinná galerie, Totalfilm Media, Bioscop © 2019