Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Kinaři udělili cenu za přínos Marhoulovi, na Nabarvené ptáče se stále chodí

Přestože režisér a producent Václav Marhoul neúnavně objíždí se svým novým filmem česká města a uvádí Nabarvené ptáče osobně i v několika kinech denně, dokázal si najít čas, aby převzal cenu Novoborské akademie spojených kinematografií (NASK). Od českých kinařů získal Cenu za přínos české i světové kinematografii.

Václav Marhoul s cenou od kinařů

Ocenění přijel převzít přímo do Nového Boru s předstihem, protože v den předávání (8. 10.) byl s „Ptáčetem“ na projekcích v Olomouci, Napajedlích a Uherském Hradišti. „A hned druhý den odlétám do Londýna na premiéru filmu v rámci BFI London Film Festivalu,“ dodal s díky Marhoul, který cenu NASK pro nejlepšího režiséra získal už před deseti lety. Tehdy to bylo za film Tobruk.

Letos proběhl už 18. ročník setkání vedoucích a provozovatelů kin, kteří každoročně udílejí ceny českým tvůrcům a hercům. „Mám radost, že jsem cenu získal už podruhé, a to od těch, kteří kinům a filmům opravdu rozumějí,“ dodal Marhoul.

Nabarvené ptáče bude dál putovat jak po českých kinech, kde už překonalo hranici 76 000 diváků, tak po světových festivalech. V nejbližší době bude film uveden například v Lucembursku, Turecku, Německu, Polsku, Brazílii, Japonsku, Řecku, Bělorusku, Irsku, Španělsku, Indii Ukrajině, v Egyptě či v USA.

-red-
foto/video: Bioscop, Totalfilm.cz © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast