Králíček Jojo: Taika Waititi chce před válkou varovat komedií (trailer)

Originální tvůrce Taika Waititi se po letech vrací zpátky k tématu dospívání a příběhů nahlížených očima dítěte. V novince, která se zařadí po bok zábavných divností z jeho autorské filmografie, si zahraje Scarlett Johansson nebo Sam Rockwell. Snímek Králíček Jojo (Jojo Rabbit), který se mimo jiné natáčel i v České republice, vypráví příběh chlapce, který vyrůstá v nacistickém Německu. Sám Taika Waititi ztvárnil postavu, která kombinuje zesnulého otce hlavního dětského hrdiny a idealizovanou představu Adolfa Hitlera. Chlapec je totiž tak trochu zmasírovaný propagandou a sní o tom, že vstoupí do hitlerových služeb. Jak si poradí s tím, když zjistí, že jeho matka (Scarlett Johansson) ukrývá ve sklepě Židovku? Podívejte se na trailer i na rozhovor s Waititim z Karlových Varů.

Waititi má za sebou několik velmi ojedinělých a originálních projektů, včetně komedie Boy (2010), mokumentary komedie Co děláme v temnotách (2014) nebo pozoruhodné dobrodružné komedie Hon na pačlověky (2016). Hvězda tohoto slibného herce, scenáristy a režiséra maximálně vystoupala s premiérou marveláckého blockbusteru Thor: Ragnarok (2017), kterému Waititi dodal svůj pověstný humor, nadsázku i neotřelé dějové zvraty. Po úspěšném dobytí Hollywoodu si nyní Waititi může dovolit realizovat projekty, které jsou mu přeci jen o něco bližší a vyžadují intimnější přístup.

Taika Waiti vysvětluje, proč se do realizace filmu pustil: “Doufám, že humor Králíčkovi Jojo pomůže připomenout i nejmladší generaci, co se dělo za druhé světové války. Je důležité neustále hledat nové a vynalézavé způsoby, jak znovu a znovu vyprávět strašný příběh druhé světové války novým generacím.

Do kin se Králíček Jojo podívá 23. ledna 2020


-red-
foto/video: CinemArt © 2019