Candyman: Jeho jméno nevyslovujte, jinak zemřete (trailer)

Nový horor z producentské tvůrčí dílny hororového hitmakera Jordana Peela (Uteč) vypráví o tajemném Candymanovi. Když pětkrát vyslovíte jeho jméno před zrcadlem, objeví se a zabije vás. Kdo by tedy tohle pokoušel? Jako v každém hororu se samozřejmě najde spousta “chytrých” hlav, které to přeci jen zkusí a tím nám zajistí neskonalou zábavu. Ale jak uvidíte v následujícím traileru, nejedná se o žádný béčkový horor, ale velmi slušnou atmosférickou podívanou.

Původně se Candyman měl i v našich kinech objevit v červnu, ale studio nyní oznámilo nové datum. V českých a slovenských kinech by se film měl objevit 24. září. To ale samozřejmě budeme ještě upřesňovat po případných dalších informacích od distributora.



Horory o Candymanovi se v kinech objevily už v devadesátých letech. Nová verze samozřejmě s původní třídílnou sérií nemá nic společného. Zajímavé ale je, že Candymana si stejně jako v roce 1992 zahrál po letech opět herec Tony Todd. Reboot režíruje v produkci Jordana Peela nováček Nia DaCosta. V hlavní roli umělce Tonyho McCoye uvidíme Yahyu Abdula-Mateena II, známého ze seriálu Watchmen, Příběh služebnice nebo filmového Aquamana.
A kdo je vlastně Candyman? Jde o muže, který byl místními lidmi kdysi znetvořen a nechán napospas včelám. Kvůli tomu se mstí ze záhrobí a čeká za zrcadlem na svou příležitost.

-red-
foto/video: Universal, MGM, Forum Film, Totalfilm © 2020