Přehled filmů s odsunutou, novou nebo neznámou premiérou

Mulan, Black Widow, Tiché místo: část II či nová bondovka se do kin v původních termínech určitě nepodívají. Nový Batman, Uncharted či Matrix 4 mají odsunuté natáčení. Situace ve filmovém byznysu je stejně dramatická jako v ostatních odvětvích průmyslu. I když se můžeme třeba dočkat otevření kin v Česku ještě před létem, v určitém bodu se můžeme dostat do situace, že v nich nebude co promítat. Velká studia vyčkávají, jaký vývoj bude mít  pandemie celosvětově. Čekat se bude především na dva největší trhy – americký a čínský. U některých filmových titulů byly už oznámeny náhradní data uvedení, ale v současnosti je jich pouze menšina. Pojďme se podívat na přehled nejočekávanějších zahraničních titulů, i na ty, které by mohly být v ideálním případě uvedeny v původním termínu.

Jako první padla za oběť koronaviru bondovka Není čas zemřít. Film měl jít původně do kin už za týden. V tuto chvíli se jeho premiéra chystá na letošní 19. listopad 2020. Zatím neznámé datum uvedení má live action předělávka Disney klasiky Mulan. Film měl být původně uveden na konci března. Totéž potkalo i pokračování úspěšného sci-fi hororu Tiché místo: Část II. Nový mysteriózní horor v produkci Guillema del Tora Paroží jsme měli vidět v dubnu. Do kin se ale minimálně do léta nepodívá. Stejně jako krimi drama s Amy Adams Žena v okně. Z letošního července na neurčito se zatím přesunuli i Mimoni: Padouch přichází. 

Opravdu velké prokletí potkalo původně foxovský projekt Noví mutanti. Film nově uvádí společnost Disney a nové datum zatím nebylo specifikováno. Do kin měla nová hororová komiksovka dorazit na začátku dubna. Film byl přitom odsunut už několikrát.
Reboot série Saw s názvem Spiral měl do kin vejít v květnu a jeho nové uvedení také zatím neznáme. Bez nového termínu zatím zůstává i animák Scoob! Stejně nakonec dopadl i Králíček Petr bere do zaječích. Film byl původně přesunut na léto a teď už je jisté, že do kin vejde až v roce 2021 stejně jako válečné drama s Tomem Hanksem Greyhound: Bitva o Atlantik.



Náhradní data ale už dostaly očekávané blockbustery Rychle a zběsile 9. Další díl úspěšné akční franšízy uvidíme přesně za rok – 1. dubna 2021. Písničkový animák Trollové: Světové turné zatím premiéru odsunul jen o měsíc. V kinech by se měl film objevit 14. května. V tuto chvíli se jeho uvedení vzhledem k trvání současných vládních opatření nezdá úplně pravděpodobné.

PŘEHLED ZMĚN A NOVÝCH TERMÍNŮ

Trollové: Světové turné (14. května 2020)
Wonder Woman 1984 (13. srpna 2020)
Není čas zemřít (19. listopad 2020)
Krotitelé duchů: Odkaz (4. března 2021)
Morbius (18. března 2021)
Rychle a zběsile 9 (1. duben 2021)
Uncharted (8. říjen 2021)
Mulan
Tiché místo: Část II
Black Widow
Paroží 
Žena v okně
Mimoni: Padouch přichází
Králíček Petr bere do zaječích
Greyhound: Bitva o Atlantik
Scoob
Spongebob ve filmu: Houba na útěku (28. května)
Artemis Fowl (28. května)
Free Guy (9. července)
Top Gun: Maverick (16. července)
Expedice: Džungle (23. července)
Duše (8. srpna)

Nové termíny mají i komiksovka Morbius, která měla jít do kin na konci července. Nově se objeví až 18. března 2021. Krotitelé duchů: Odkaz dorazí místo letošního července 4. března 2021.
Wonder Woman 1984
je zatím odsunuta pouze na letošní srpen. Pokud vše dobře dopadne, v kinech se objeví 13. srpna. 

Očekávaný filmový prequel známé počítačové hry Uncharted s Tomem Hollandem nebo Markem Wahlbergerem měl původně jít do kin příští rok v březnu. Film se ale nestihne včas dokončit a tak proběhl odsun na 8. říjen 2021.
Matrix a pokračování Avataru zatím data premiér nemění,
ale není jisté, zda se filmy stihnou včas dokončit.

Data uvedení zatím oficiálně nezměnily filmy Artemis Fowl (konec května), Free Guy, Top Gun: Maverick, Expedice: Džungle (vše v červenci) nebo Duše (srpen).

-red-
foto/video: Totalfilm, CinemArt, Falcon, Vertical © 2020

Comments are closed.