Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

První fotky z Duny od Villeneuva – do kin zamíří v prosinci

Sci-fi klasika Franka Herberta Duna není z předloh, které by byly úplně nejlehčí pro přetavení na filmová plátna. Poslední adaptace, kterou měl v rukou sám David Lynch nedopadla vůbec dobře. Teď se o totéž pokusil Denis Villeneuve a vzhledem k jeho úspěšným sci-fi žánrovkám posledních let (Příchozí, Blade Runner 2049) se k podobnému úkolu v současnosti nezdá nikdo povolanější. Do kin se očekávaná novinka chystá v prosinci. Tomu by snad současná situace už neměla nijak bránit.

Duna (foto: WB)  Timothée Chalamet jako Paul Atreides

Duna je přezdívkou planety Arrakis. Jde o suchou planetu plnou písku s velkým nedostatkem životadárné vody. Planeta však ukrývá jiný poklad – speciální látku, která prodlužuje lidský život a propůjčuje lidem i mimořádné mentální schopnosti. Dokonce jim i umožňuje teleportovat se mezi planetami. Na této půdě budeme svědky sváru dvou význačných rodů Atreidů a Harakonnenů a pouštních domorodců.

V příběhu o rodu Atreidů a písčité planetě Arrakis se představí Timothée Chalamet jako Paul Atreides. Ve filmu mu budou sekundovat Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Zendaya, Oscar Isaac, Javier Bardem, Dave Bautista, Stellan Skarsgård nebo Jason Momoa.



Duna

Duna

Duna

Duna



Duna

Do kin by novinku měl uvést Vertical 17. prosince.

-red-
foto: © 2020 Courtesy of Warner Bros. Pictures and Legendary Pictures, Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast