Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Kina se otevřou pro 100 diváků, herci mohou natáčet bez roušky

Kina se nakonec otevřou o celý měsíc dřív, než se původně počítalo. Promítat se může začít už 11. května. Každý sál ale bude mít omezení, smí do něj jen 100 diváků. V kinech se nebude prodávat žádné občerstvení. K práci se budou moci vrátit i tvůrci z oblasti audiovize. Herci dostanou výjimku, mohou nyní nově natáčet bez roušky. Musí si ale zajistit platné potvrzení o bezinfekčnosti na koronavirus.

Občerstvení v kině se zatím prodávat nebude – ilustrační foto

V kinech se vstupenky budou prodávat pravděpodobně s odstupem minimálně jedné řady. Mělo by být navíc povinné sedět striktně na prodané sedačce, diváci by si neměli přesedat. Diváci v sále budou mít povinnou roušku. Dodržování nařízených opatření bude kontrolovat obsluha kina nebo ochranka v případě multikin.

ilustrační foto (archiv)

Do kin se vrátí filmy, které se promítaly před jejich uzavřením. Někteří distributoři počítají i s uvedením snímků, které měly v zámoří online premiéru. Kromě návratu Bloodshota či animáku Frčíme! by se v kinech mohly objevit i starší studiové filmy, například horor Neviditelný. Otázkou je uvedení vyvražďovacího thrilleru Lov, který už měl v USA online distribuci. Na konci května jsou v plánu komedie Malá lež, gay romance Dokud se tančí nebo válečný dokument Pro Samu.
Na počátku června by měl mít premiéru romantický hudební snímek s Dakotou Johnson Kalifornský sen.

První české filmy se v premiéře představí už 11. června. Jako první se objeví komedie Bourák, kterou režíroval Ondřej Trojan. Hlavní roli ztvárnil jeho bratr Ivan. Ve stejný den do kin vstoupí český dokument Psí láska o závodnici s psím spřežením. Do kin se samozřejmě vrátí i veleúspěšný dokument o zneužívání dětí na internetu V síti.

Na place filmu Bourák (foto: Total Help Art)

Ze zatím potvrzených červnových premiér stojí za to upozornit na německou komedii Téměř dokonalá tajemství, horor Run, mimořádný makedonský dokument Země medu či feministický příběh z prostředí soutěže krásy Problémissky.

Prvním větším filmem, který by se měl objevit v červenci je očekávaný thriller Tenet od Christophera Nolana. Premiéra je naplánována na 16. července. Prozatím se nemluví o jejím přesunu, ale vše bude záležet na epidemiologické situaci v USA. Uvedení v Česku s tím samozřejmě souvisí. Stejně jako v případě disneyovky Mulan, která má mít premiéru 23. července.



První prázdninový měsíc by do kin měly zamířit dva české filmy: životopisný Havel od Slávka Horáka nebo Tichý společník s Klárou Issovou. V průběhu léta by se do kin měly konečně podívat i 3Bobule či komedie Štěstí je krásná věc. Konkrétní data uvedení těchto dvou novinek budeme vědět už brzy.

Filmoví tvůrci se nyní budou moci vrátit k natáčení. Roztočené projekty měl v počátku koronakrize například Olmo Omerzu či Václav Kadrnka. K natáčení se mohou vrátit i televizní štáby a přistoupit k realizaci roztočených seriálů a dalších televizních projektů.
Televizní moderátoři mohou před kamerou sundat roušku, pokud jsou ve studiu bez hostů. Všechny tyto výjimky ale předpokládají, že výkonní umělci se budou moci v produkci prokázat negativním testem na koronavirus.
-red-
foto/video: Totalfilm.cz, archiv, Falcon, Bontonfilm, Bioscop © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast