Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: AKREDITACE A BALÍČKY VSTUPŮ NA VÍKEND JSOU VYPRODÁNY. NA DOPROVODNÝ PROGRAM SE ALE DOSTANETE.

Noví mutanti – co víme o nejprokletější komiksovce? (v srpnu v kinech)

Málokterý projekt narazil v uplynulých letech na tolik nečekaných překážek jako právě Noví mutanti. Scenárista a režisér Josh Boone dostal k realizaci v roce 2017 zelenou po úspěchu Deadpoola a Logana. Studio 20th Century Fox ale premiéru v roce 2018 posunulo o 10 měsíců na rok 2019. Stalo se tak po prvních testech na divácích. Foxové se domnívali, že film není dostatečně děsivý a chtěli dotlačit režiséra k rozsáhlým přetáčkám. Nakonec ale došlo jen na revizní střih. Po disneyovské akvizici studia Fox byl film opět odsunut ze srpna 2019 na duben 2020. A jak všichni víme, světová pandemie jeho premiéře opět zabránila. Už pár dní víme, že premiéra se nakonec uskuteční 27. srpna. Je na čase si shrnout, co vlastně v tuto chvíli o již hotovém snímku víme.

Režisér Josh Boone popřel, že by kdy došlo na nějaké přetáčky nebo dotáčky. Výsledný film je tedy maximálně výsledkem revizního střihu, který měl Boone plně pod kontrolou. S výsledkem je tedy sám podle svých slov spokojen a do kin tak pošle film v nejlepší možné podobě. Původní záměr Foxu film ještě více zdrsnit se nakonec nerealizoval. Pravděpodobně i díky studiu Disney, které přetáčky a dotáčky nakonec neschválilo. Film nakonec tedy dostal přístupný rating a zcela jistě se tak nedočkáme žádných zásadních sadistických nebo ultra děsivých scén.

Noví mutanti – vizuál

Noví Mutanti vypráví o partě teenagerovských mutantů, kteří teprve přichází na sílu svých schopností. Jsou drženi vládou na tajné základně. V hlavních rolích se představí Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Alice Braga, Charlie Heaton, Happy Anderson, Henry Zaga, Blu Hunt, Colbi Gannett a další. V obsazení je nadále uveden i Antonio Banderas, ale s jeho angažmá ve filmu to nevypadá nijak růžově. Objevit se totiž měl primárně v pokračování, které se v tuto chvíli neplánuje. Díky tomu byla z filmu vystřižena závěrečná potitulková scéna, ve které Banderas jako budoucí záporák pravděpodobně figuroval.

Jak tedy výsledný snímek zapadne do marvelovského univerza a jaké budou s jeho postavami další plány, to v tuto chvíli nikdo netuší. Disney zatím kolem titulů svého nového studia 20th Century Fox našlapuje po špičkách. Dalším titulem, který se v kinech objeví již pod hlavičkou 20th Century (Fox z názvu zatím stačilo zmizet) má být již také posunutý prequel úspěšných Kingsmanů – The Kingsman: První mise. Do kin dorazí 17. září.

-red-
foto/video: Falcon, 20th Century © 2020

 

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast