Malý karlovarský festival se uskuteční v listopadu přímo ve Varech

V pátek 3. července odstartovala australským snímkem Než skončí léto přehlídka TADY VARY, v jejímž rámci bude až do 11. července v 96 kinech po celé zemi promítnuto 16 filmů, které vybrali dramaturgové MFF Karlovy Vary. Ve dnech 18. – 21. listopadu 2020 se pak v Karlových Varech uskuteční 54 ½ MFF Karlovy Vary. Regulérní 55. ročník karlovarského festivalu se uskuteční až v červenci 2021.

Před hotelem Thermal – MFF Karlovy Vary

„Přehlídka TADY VARY byla naší bezprostřední reakcí na situaci, kdy jsme chtěli zajímavé filmy z festivalového výběru přivést za diváky. Ale stále cítíme, že tou klíčovou hodnotou karlovarského festivalu je atmosféra setkávání a sdíleného filmového zážitku, kdy se dokážeme společně radovat, dojímat, bát se. Věříme, že nyní opět nastává čas, kdy můžeme být spolu,“ říká prezident MFF KV Jiří Bartoška.

Každý z vybraných filmů má pouze jedno exkluzívní představení, které proběhne ve všech zúčastněných kinech ve stejný okamžik. Představení jsou koncipována ve festivalovém duchu, budou doplněna streamovanými úvody, živě přenášenými besedami a do více než 40 míst se chystají rovněž osobní delegace z týmu MFF KV.

Speciální přehlídka 54 ½ MFF Karlovy Vary se sice uskuteční v netradičním podzimním termínu, ale s obvyklou festivalovou atmosférou, na kterou jsou hosté a návštěvníci zvyklí. Chceme nabídnout to, co mají diváci na festivalu rádi a proč se do Karlových Varů opakovaně vracejí. Čtyřdenní nesoutěžní přehlídka představí 30 filmů, každý z nich bude v uveden dvakrát a promítat se bude v hotelu Thermal, Městském divadle Karlovy Vary, kině Čas a sále Grandhotelu Pupp. V plánu jsou také některé z tradičních akcí doprovodného programu.

Ve spolupráci s městem Karlovy Vary a zdejšími ubytovateli chtějí organizátoři festuvalu připravit pro návštěvníky speciální pobytové balíčky.

Program přehlídky TADY VARY ve vašem kině, seznam kin a další organizační podrobnosti najdete již nyní na www.kviff.com.

-red-
foto/video: Film Servis Festival Karlovy Vary, Aerofilms © 2020