První ukázka z očekávaného dokumentu o Karlu Gottovi je na světě (video)

První teaser k celovečernímu dokumentu Karel nebyl zveřejněn dnes náhodou. První ukázku uvolnili producenti v den mistrových nedožitých narozenin. „Je to náš dar k narozeninám, dar, který sice nemůžeme předat osobně, který nás ale naplňuje radostí,“ říká režisérka filmu Olga Malířová Špátová. Podívejte se na emočně silné první záběry z filmu. Snímek přinese neobvykle osobní až intimní pohled na život Karla Gotta, jaký se doposud široké veřejnosti, ani jeho skalním příznivcům, nenaskytl. Do českých kin vstoupí 15. října 2020.

 

Film vznikal v průběhu celého jednoho roku, režisérka a kameramanka Olga Malířová Špátová strávila s Karlem Gottem během natáčení hodně času. Zachytila ho v zákulisí koncertů, při setkání s fanoušky doma i v Hamburgu, s rodinou v pražském domě nebo na chalupě, na vsi, kde trávil dětství, a na dalších místech, která sehrála v jeho životě důležitou roli. Díky upřímné otevřenosti Karla Gotta čeká diváky film neobyčejně autentický a jedinečný.

Karel Gott a kameraman Jan Malíř

„Olga má velký dar natáčet se svým úzkým týmem tak, že jsme se častokrát nechali unést spontánní atmosférou a přirozeně jsme ji vpustili do našeho soukromí, díky čemuž jsem se rozpovídal o tématech poměrně důvěrných. Se svým manželem, kameramanem Janem Malířem, se tak vlastně stali součástí naší rodiny,“ říkal sám Karel Gott při posledních dnech natáčení.

Karel – snímek z natáčení

Během natáčení vzniklo ohromné množství unikátních záběrů, více, než se do celovečerního filmu vejde. Dát snímku KAREL výslednou podobu byl extrémně složitý a náročný úkol, jenž sám o sobě trval půl roku. „První střih měl přes sedm hodin,“ vzpomíná na těžké chvíle při dokončování ve studiu Olga Malířová Špátová. „Musely jsme se střihačkou Šárkou Sklenářovou dále zkracovat, až jsme došli k momentu, kdy už jsme nic dalšího vystřihnout nemohly a film měl stále přes dvě hodiny.“

Natáčení dokumentu o Karlu Gottovi

Tvůrci museli nakonec začít vyřazovat i ty sekvence a záběry, s nimiž původně pro film napevno počítali. „Mnoha takových částí opravdu lituji. Střih filmu byla doba, při níž se zvláštně mísila radost z práce a smutek z nutnosti některé záběry a scény oželet. Často jsme neměli daleko k slzám,“ dodává režisérka s tím, že nechtěla, aby byl snímek příliš dlouhý a aby dodržela přání hlavního aktéra. „Náš film nesmí být nuda,“ říkal během natáčení režisérce Karel Gott.

-red-
foto/video: Bontonfilm © 2020