Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Mulan půjde v Americe na internet, u nás se bude souběžně promítat v kinech

Očekáváná live action předělávka Mulan se nakonec v Americe (a dalších 20 zemích) do kin nepodívá a poputuje 4. září rovnou na novou digitální platformu Disney+. Na trzích, kde Disney+ není k dispozici půjde film rovnou do kin (pokud jsou v dané zemi kina v provozu). To se týká i České republiky. U nás se tedy Mulan začne promítat pravděpodobně 3. září. V tuto chvíli čekáme na potvrzení informace od českého distributora. Šéf společnosti Disney Bob Chapek ale krotí další očekávání a spekulace diváků: „Neznamená to, že případ Mulan pro nás znamená plošnou změnu distribučního modelu. Budeme online divákům film nabízet za 29.99 dolarů a jsme zvědavi, kolik lidí si tímto způsobem film koupí.“ Brání tak dohadům, že totéž může potkat třeba i ještě více očekávanou marvelovku Black Widow.

Disney+ má v současnosti 60 milionů předplatitelů ve 21 zemích. Česko mezi nimi zatím chybí. I díky tomu bude mít Mulan u nás klasickou kinodistribuci. Jaký dopad to bude mít na návštěvnost je otázkou.
Podobný model (digitální distribuce v Americe a promítání v kinech u nás) proběhl u warneráckého animáku Scoob!, který si nakonec v našich kinech nevede špatně, navzdory tomu, že se současně dá nelegálně stáhnout s pirátskými titulky.
Mulan se původním plánovaným datem premiéry trefila přímo do vrcholu opatření na ochranu před koronavirem. Březnový termín nahradil červenec, pak se posouvalo do srpna a výsledkem je nakonec zářijový termín.

Animovaný Disney snímek Legenda o Mulan vešel do kin před více než 20 lety (1998). V roce 1998 šlo o první animovaný Disney film jehož hrdinkou byla asiatka a zároveň šlo i o první film, který Disney vydala na tehdy novém nosiči DVD (1999).
Mulan vypráví příběh o nebojácné bojovnici, která se díky své odvaze stane jednou z největších bojovnic, jakou kdy Čína poznala.

-red-
foto/video: Falcon © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast