Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Šarlatán: Soutěž o knižní zpracování příběhu Jana Mikoláška

V kinech je už od čtvrtka očekávaná novinka režisérky Agnieszky Holland. V dramatu Šarlatán ztvárňují postavu známého léčitele Ivan a Josef Trojanovi. Výraznou roli má také mladý slovenský herec Juraj Loj. Nyní s námi můžete soutěžit o knižní zpracování fascinujícího příběhu, který podle scénáře Marka Epsteina zpracoval do literární podoby Josef Klíma.

Šarlatán (foto: CinemArt)

Jsou příběhy, které není třeba příliš dotvářet. Ten, který skutečně prožil český léčitel Jan Mikolášek (1883 – 1973), už dnes mnoho lidi v podstatě nezná. A přesto do jeho ordinace před druhou světovou válkou dojížděli zblízka i zdaleka osobnosti, jako byli ministři, filmové hvězdy i finanční magnáti. I když neměl žádné lékařské vzdělání, obraceli se na něj s důvěrou, že dokáže zjistit, jaký neduh je trápí, a hlavně jim vlastnoručně namíchanými bylinkami pomoci. A protože měl skvělé výsledky, pro rady si k němu chodili dokonce i mnozí doktoři z pražských nemocnic, kteří si nebyli jisti diagnózou.

Kým vlastně Jan Mikolášek doopravdy byl? Obdivuhodným léčitelem, kterého v něm viděli jeho pacienti, nebo naopak šarlatánem, za něhož ho v závěru života označil komunistický tisk…? Odkud se vzalo jeho léčitelské nadání? Dostal snad zázračný dar od pánaboha? Možná. Každopádně ale musel skoro celý svůj dospělý život bojovat – nejen s nacisty, kteří ho málem připravili o život, nejen s komunisty, kteří ho poslali později do vězeni, ale hlavně s temným démonem uvnitř sebe sama…

Světoznámá polská režisérka Agnieszka Holland použila život Jana Mikoláška jako předlohu k celovečernímu filmu, na který můžete právě nyní vyrazit do kin. Recenzi najdete zde.

Soutěž o balíček s knihou a trikem Šarlatán

[contact-form][contact-field label=’Jméno‘ type=’name‘ required=’1’/][contact-field label=’E-mail‘ type=’email‘ required=’1’/][contact-field label=’Kterou minisérii pro české HBO točila Agnieszka Holland?‘ type=’radio‘ required=’1′ options=’Hořící keř,Pustina,Vyprávěj’/][/contact-form]

SOUTĚŽ probíhá od 21. srpna do 28. srpna 2020. Dodavatelem cen do soutěže je společnost CinemArt, a.s. Soutěžní email, pokud nepoužijete formulář na webu, je soutez@totalfilm.cz – nezapomeňte do předmětu uvést “Šarlatán”.
Při zpracování osobních údajů shromažďujeme osobní údaje odpovídající pouze stanovenému účelu a v rozsahu nezbytném pro naplnění kontaktování účastníka soutěže. Zpracovatelem stanovený účel, který je součástí smlouvy mezi účastníkem a zpracovatelem, je kontakt na výherce soutěže a doručení soutěžní ceny. Za tímto účelem byl stanovený rozsah údajů, uvedený v registračním formuláři, který obsahuje jméno, příjmení a email. Následně po případné výhře Totalfilm.cz doplní i adresu.
Po ukončení soutěže se údaje likvidují a nejsou poskytovány třetím stranám ani marketingově využity.
TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast