Šarlatán: Soutěž o knižní zpracování příběhu Jana Mikoláška

V kinech je už od čtvrtka očekávaná novinka režisérky Agnieszky Holland. V dramatu Šarlatán ztvárňují postavu známého léčitele Ivan a Josef Trojanovi. Výraznou roli má také mladý slovenský herec Juraj Loj. Nyní s námi můžete soutěžit o knižní zpracování fascinujícího příběhu, který podle scénáře Marka Epsteina zpracoval do literární podoby Josef Klíma.

Šarlatán (foto: CinemArt)

Jsou příběhy, které není třeba příliš dotvářet. Ten, který skutečně prožil český léčitel Jan Mikolášek (1883 – 1973), už dnes mnoho lidi v podstatě nezná. A přesto do jeho ordinace před druhou světovou válkou dojížděli zblízka i zdaleka osobnosti, jako byli ministři, filmové hvězdy i finanční magnáti. I když neměl žádné lékařské vzdělání, obraceli se na něj s důvěrou, že dokáže zjistit, jaký neduh je trápí, a hlavně jim vlastnoručně namíchanými bylinkami pomoci. A protože měl skvělé výsledky, pro rady si k němu chodili dokonce i mnozí doktoři z pražských nemocnic, kteří si nebyli jisti diagnózou.

Kým vlastně Jan Mikolášek doopravdy byl? Obdivuhodným léčitelem, kterého v něm viděli jeho pacienti, nebo naopak šarlatánem, za něhož ho v závěru života označil komunistický tisk…? Odkud se vzalo jeho léčitelské nadání? Dostal snad zázračný dar od pánaboha? Možná. Každopádně ale musel skoro celý svůj dospělý život bojovat – nejen s nacisty, kteří ho málem připravili o život, nejen s komunisty, kteří ho poslali později do vězeni, ale hlavně s temným démonem uvnitř sebe sama…

Světoznámá polská režisérka Agnieszka Holland použila život Jana Mikoláška jako předlohu k celovečernímu filmu, na který můžete právě nyní vyrazit do kin. Recenzi najdete zde.

Soutěž o balíček s knihou a trikem Šarlatán

SOUTĚŽ probíhá od 21. srpna do 28. srpna 2020. Dodavatelem cen do soutěže je společnost CinemArt, a.s. Soutěžní email, pokud nepoužijete formulář na webu, je soutez@totalfilm.cz – nezapomeňte do předmětu uvést “Šarlatán”.
Při zpracování osobních údajů shromažďujeme osobní údaje odpovídající pouze stanovenému účelu a v rozsahu nezbytném pro naplnění kontaktování účastníka soutěže. Zpracovatelem stanovený účel, který je součástí smlouvy mezi účastníkem a zpracovatelem, je kontakt na výherce soutěže a doručení soutěžní ceny. Za tímto účelem byl stanovený rozsah údajů, uvedený v registračním formuláři, který obsahuje jméno, příjmení a email. Následně po případné výhře Totalfilm.cz doplní i adresu.
Po ukončení soutěže se údaje likvidují a nejsou poskytovány třetím stranám ani marketingově využity.