Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

SONY KOMIKSOVKA LOVEC KRAVEN BYLA Z LÉTA PŘESUNUTA AŽ NA 12. PROSINCE. KARATE KID BUDE DÍKY TOMU AŽ V KVĚTNU 2025.

#martyisdead může jako první český seriál dostat cenu Emmy

Mezinárodní akademie televizních umění a věd ve čtvrtek zveřejnila nominace na mezinárodní ceny Emmy. Do seznamu nominovaných se dostal i český seriál. Internetový seriálový thriller #martyisdead je dosud jediným českým seriálem, který může získat tuto televizní cenu. Vítězové celkem jedenácti kategorií budou oznámeni v pondělí 23. listopadu během slavnostního vyhlášení 48. ročníku International Emmy Awards v New Yorku. Americké ceny Emmy před pár dny ovládl seriál Watchmen, ceremoniál letos proběhl bez diváků a červeného koberce.

Tématem minisérie #martyisdead, nominované v kategorii krátkých seriálů, je vysoce aktuální problematika kyberšikany. Režisérem seriálu je Pavel Soukup, scenáristy Jaroslav T. Miška a Jan Stehlík, producenty Vratislav Šlajer, Jakub Košťál a Milan Kuchynka. Hlavní roli ztvárnil Jakub Nemčok, dále hrají Petra Bučková, Jan Grundman, Sára Korbelová, Matěj Havelka nebo Andrej Polák. Seriál vznikl v produkci společností Bionaut, Mall.tv, Cz.nic a ve spolupráci s projektem Bezpečně na netu.

#martyisdead (foto: Bionaut)

Jak říkají tvůrci: Sociální sítě nevládnou jen našim životům, ale i smrti. Původně bezproblémový patnáctiletý Martin alias Marty točí sebe i své blízké na mobil ve chvílích, které by každý z paměti raději vymazal. Co ho k tomu vede a je vůbec skutečným strůjcem hrůzných činů, kterými ubližuje sobě i okolí? Jak dává tušit český překlad názvu se symbolickým hashtagem, Marty je sice mrtvý, ale někdo další být nemusí.

„Máme obrovskou radost. Jde o výběr z tisícovky světových seriálů, proto už nominace je velmi prestižní. Jsme rádi, že po úspěchu v Česku a Slovensku se daří seriálu i v zahraničí. Je skvělé, že i česká žánrová produkce může uspět ve světě,“ říkají producenti Vratislav Šlajer a Jakub Košťál z Bionautu. „Zpráva o nominace na Emmy nás navíc zastihla v okamžiku, kdy připravujeme pokračování,“ doplňuje režisér Pavel Soukup. Pokračování seriálu pod názvem #annaismissing vzniká opět v koprodukci Bionautu a Mall.tv a v kinech i internetové televizi se objeví v květnu 2021.

„Nominace na Emmy je pro tuzemskou internetovou hranou tvorbu pokoření pomyslného milníku. S thrillerem televizních kvalit jsme se ocitli v globální konkurenci. Držíme si palce, ale už to, že jsme v této společnosti, nám dodává energii do dalších tvorby a ukazuje, že pro český online má smysl tvořit a investovat do něj,“ shodují se Lukáš Záhoř a Milan Kuchynka, producenti Mall.tv.

-red-
zdroj: M. Ch. Reková

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast