Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Spider-Man a Rey odhalují minulost tajuplné planety – Chaos Walking má trailer

Todd (Tom Holland) žije na kolonizované planetě nazvané Nový svět. Stejně jako zbytek její populace se domnívá, že vir vypuštěný původními obyvateli vyhubil všechny ženy a zapříčinil, že přeživší kolonizátoři mohou navzájem slyšet všechny své myšlenky. Jednoho dne ale narazí na dusivé ticho po cizích myšlenkách a chvíli na to i na jeho zdroj – tajuplnou Violu (Daisy Ridley). Post-apokalyptická sci-fi režiséra Douga Limana konečně odtajnila první trailer.

Kniha amerického spisovatele Patricka Nesse zaujala hollywoodské producenty už před dlouhými devíti lety, až nyní se snad konečně podívá na plátna kin. Během dlouhých prací na přípravách produkce se Ness spolupodílel i na scénáři a režie se ujal sci-fi matador Doug Liman, podepsaný již pod Jumperem a Na hraně zítřka.

Chaos Walking (foto Totalfilm)

Celý projekt bohužel doprovází ne příliš dobrá pověst, film se rodil za značných komplikací. Premiéra měla proběhnout již před mnoha měsíci, film se ale dočkal nákladných přetáček, které časově kolidovaly s rozvrhy obou hlavních herců kvůli natáčení Spider-Man: Far From Home a posledních Star Wars. Následně do příprav vypuštění filmu do světa hodila vidle koronavirová krize. Doufejme, že navzdory všemu se můžeme těšit na poctivou sci-fi, které se podaří umně zadaptovat velmi zajímavý námět knihy. Ve vedlejších rolích filmu by se měl objevit čím dál oblíbenější a obsazovanější Mads Mikkelsen jako záporák, a muzikant a herec Nick Jonas, známý např. z nových dílů Jumanji.

Chaos Walking (foto Totalfilm)

V USA by premiéra měla proběhnout 22. ledna 2021, neotevřou-li se ovšem do tohoto termínu za oceánem kina, je osud filmu prozatím ve hvězdách – stejně jako případné tuzemské promítání.
Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto/video: Totalfilm Media, Lionsgate © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast