Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Tom a Jerry se v New Yorku nahání s herci ve stylu Space Jamu (trailer)

Osmdesát let starý animovaný kult o nesmiřitelném boji Toma a Jerryho se příští rok dočká vlastního filmu, který po vzoru Falešné hry s králíkem Rogerem nebo Space Jammu kombinuje živé herce s kreslenými postavičkami. Podívejte se na čerstvý trailer s českým dabingem.

Když se Jerry přestěhuje do luxusního hotelu na Manhattanu, kde právě probíhá svatba století, její zoufalá organizátorka si najme Toma, aby mu pomohl se myšáka zbavit. Hon kocoura a myši vzápětí skoro zničí nejen její kariéru a chystanou svatbu, ale i skoro celý hotel. V hlavních rolích se objeví Chloë Grace Moretz (Kick Ass), Michael Peña (Ant Man) a Ken Jeong (Pařba ve Vegas). Film režíruje Tim Story (Fantastická čtyřka).

Tom a Jerry

Prvního celovečeráku o sadistickém myšákovi a kocouřím smolaři se fandové původních krátkých grotesek, které sedmkrát v historii dosáhly až na Oscara, dočkali už roku 1992. Vůbec poprvé ale publikum uvidí Toma a Jerryho po boku živých hereckých kolegů. Spolu s rebootem Space Jamu se tak můžeme příští rok těšit hned na dvě hravé žánrovky pomyslně navazující na legendární Falešnou hru s králíkem Rogerem, která v roce 1988 tuto kombinaci představila.

Na původním kresleném seriálu Tom a Jerry se krátce podíleli i čeští Bratři v triku. Díky seriálu v Česku zakotvil doživotně oscarový animátor Gene Deitch. Náš rozhovor s ním najdete zde.
Některé díly byly kritizovány za přílišnou násilnost či dokonce sklon k rasismu. Tuto skutečnost s oblibou parodoval mj. fiktivní pořad Itchy a Scratchy ze Simpsonových, což jen ukazuje na kultovní status, který si Tom a Jerry navzdory kritice v průběhu dekád připsali.

-red-
foto/video: Warner Bros., Vertical Entertainment © 2020

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast