Romantická komedie Přání Ježíškovi hlásí – Dotočeno! (video)

Ve sněhem lehce pocukrovaném Josefově Dole v Jizerských horách skončilo natáčení nové romantické komedie Přání Ježíškovi. Jde o vánoční příběh odehrávající se během jednoho dne, ve kterém se proplétá několik příběhů a řada atraktivních postav. Ve filmu, který režíruje slovenská režisérka Marta Ferencová, se objeví například Richard Krajčo, Jiří Langmajer, Anna Polívková, Eva Holubová, Jaroslav Dušek,  Elizaveta Maximová nebo Hana Vagnerová.

Štáb producenta Adama Dvořáka překvapivě nejvíc válčil s počasím: „Sehnat dostatek sněhu, když sníh není, to byl opravdu velký úkol. Proto jsme se přesunuli na finále natáčení do Jizerských hor. Sníh jsme dosypávali v Praze a Brně a všude, kde to šlo. Pak samozřejmě covid, všichni chodili s rouškami, všichni jsou opatrní, všechno se špatně shání…kdybych sestavoval black list toho, co se může podělat, tak by tam byla spousta věcí, co se nám stalo, ale nakonec to dobře dopadlo,“ oddechl si producent.

Co mohou diváci od romantické novinky čekat prozrazuje režisérka Marta Ferencová: Je tam velká paleta emocí, typů postav, vztahů. Baví mě, že každou chvíli děj přeskakuje z jednoho příběhu do druhého a že to nenudí a diváka to táhne stále dopředu.“

Přání Ježíškovi (foto: Bioscop)

Natáčení začalo v polovině listopadu a pokračovalo celý advent, aby vyvrcholilo na Tři krále.Všichni jsme si natáčení užili. Vzhledem k situaci i vánočnímu období spolu štáb držel víc při sobě, až mě mrzelo, že všichni herci strávili na place omezenou dobu, maximálně dva nebo tři dny. Rozuměli jsme si,“ posteskla si režisérka, jak rychle uteklo pro film vymezených 24 natáčecích dní.

„Každý by chtěl mít v kinech milion diváků a tenhle film má krásný scénář, to obsazení je pěkné, takže může vzniknout krásný příběh,“ myslí si Jaroslav Dušek, který ve filmu opět tvoří pár s Evou Holubovou Ta svého hereckého kolegu doplňuje stručně a jednoduše: „Jsem hrozně ráda za tohle setkání.“

Přání Ježíškovi (foto: Bioscop)

Ve filmu jednu z výrazných rolí hraje i hudebník Jiří Burian, kterého mají diváci spojeného zejména s jeho alter egem Kapitánem Demo. Sám se na výsledek velmi těší: „To herecké obsazení je záruka kvality a celý ten film pozvedne do úplně jiných výšin. A na to se těším, až to uvidím.“

V Přání Ježíškovi se dále objeví i Jaroslav Dušek, Petr Vaněk, Matěj Hádek, Táňa Pauhofová, Veronika Khek Kubařová, Arnošt Goldflam či Jiří Burian aka Kapitán Demo. Před kameru se vrací i dětská herečka Valentýna Bečková, která zazářila ve filmu Příliš osobní známost, či Veronika Marková známá ze snímku Bourák.

Přání Ježíškovi (foto: Radek Mauer)

Film vzniká v produkční společnosti Movie Adama Dvořáka. Novinku bude do kin 25. listopadu 2021 distribuovat společnost Bioscop.

-red-
foto/video: Bioscop, Totalfilm Media, Movie © 2021