Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Total Week #8: Edgar Wright běžící s Flashem, videokazety a Darth Maul

Bejby je strčená do kouta v rychlodabingu Přisprostlého tancování, zatímco do světa Star Wars se tento týden vrací dva hroziví záporáci. U Marvelu i DC se mezitím jako vždy neúnavně castuje a Tim Burton se konečně dostal k látce tak burtonovské, že je snad ještě burtonovštější než Burton sám. Zase je tu neděle a s ní i výběr z filmových hroznů minulého týdne. Dobrý den.

Králové videa jsou konečně online!

Kdo tenhle nadšenecký, fandovský dokument plný lásky k filmu a nostalgického vzpomínání na dobu rychlodabingu ilegálně pašovaných VHSek neviděl, musí to urychleně napravit. Konečně totiž máte šanci na festivalové online videotéce Edisonline – tak mrkněte na tento odkaz.

Jak jsme psali v recenzi, Králové videa jsou nejen zajímavým dokumentem o jednom polozapomenutém, překrásném fenoménu analogu, ale především fantastickou komedií, kterou musí bez výmluv vidět každý filmový fanda. Hlášky rychlodabérů, překrývající kultovní scény z osmdesátkových pecek, okamžitě navnadí k zasednutí k zaprášenému archivu videokazet někde na chalupě nebo u rodičů a třeba i připomenou divákovi jeho ryzí, skoro až dětskou lásku k filmu.

Silueta Wednesday Addamsové – ilustrační foto

Tim Burton chystá seriál pro Netflix

…a sice o nikom jiném než Wednesday Addamsové, člence kultovní strašidelné rodinky se zálibou ve smrti a mučení svého malého bratra. Osmidílná hraná minisérie bude již několikátou adaptací kreslených skečů o Addamsově rodině ze 30. let.

V 90. letech si Wednesday zahrála třeba Christina Ricci, před dvě roky ji pak v animáku dabovala Chloë Grace Moretz. Uvidíme, komu role připadne tentokrát, stejně jako co nového Tim Burton téhle klasice, tentokrát pojaté údajně jako teenage mysteriózní dobrodružství, přinese. Vzhledem ke své goticky laděné kinematografii si však k téhle látce lze jen těžko představit někoho vhodnějšího.

Christina Ricci ve filmu Addamsova rodina z roku 1991

Captain Marvel našla záporačku

Marvelovská mytologie se momentálně buduje v seriálu WandaVision, kde se mj. objevuje dospělá verze Monicy Rambeau z první Captain Marvel. Rambeau by se v podání Teyonah Parris měla objevit i v chystaném druhém díle, kterého bychom se mohli dočkat možná už za rok a natáčení je tedy za rohem.

Až nyní jsme se však dozvěděli, komu se takřka neporazitelná marvelovská superžena postaví. Jak jsme se dozvěděli před pár dny, dosud nespecifikovanou záporačku si střihne herečka Zawe Ashton, známá zejména ze seriálů a thrilleru Noční zvířata. Snad Ashton a Parris spolu s režisérkou Niou DaCostou pořádně rozehrají i Brie Larson v titulní roli, protože výkon téhle oscarové herečky v prvním díle byl poněkud jalový a stal se tak terčem časté kritiky.

Captain Marvel

Edgar Wright zremakeuje Běžícího muže

Stephen King je jedním z nejčastěji adaptovaných spisovatelů historie. Autor kultovek, jako je To, Osvícení, Mlha, Řbitov zvířátek nebo Temná věž napsal mj. i předlohu Běžícího muže, osmdesátkového sci-fi thrilleru s Arnoldem Schwazeneggerem prchajícím z vězení a bojujícím s gladiátory v podivné televizní show.

Edgar Wright, britský režisér s velmi výrazným autorským rukopisem a humorem, se nechal před pár lety slyšet, že má zájem natočit novou verzi, maximálně věrnou poněkud odlišně pojaté Kingově předloze. A nyní se práce na remakeu skutečně daly do pohybu. Scénář Wrightovi píše autor Michael Bacall, který má na kontě oba díly Jump Street a Projekt X, můžeme se tedy asi těšit na slušnou zábavu. Datum premiéry zatím netušíme.

Arnold Schwarzenegger ve film Běžící muž (1987)

Maulovy memoáry

Kaskadér a herec Ray Park se proslavil jako Darth Maul z již 22 let staré (!) první epizody Star Wars. K roli se po řadě let vrátil v animovaném seriálu The Clone Wars a v trochu zbytečném štěku v Solovi, na kterého se poněkud nápadně jal zavzpomínat na svém Instagramu. Nebo si snad dovolil zveřejnit fotky z příprav nového projektu?

Fanoušci totiž okamžitě začali spekulovat, že se Park do role vrací a fotky jsou aktuální. Je nepravděpodobné, že by Disney Parkovi zveřejnění nových fotek dovolil, je ale pravda, že Maulova zápletka ze Sola ale zůstala nedovyprávěna a s náloží nedávno oznámených seriálů pro Disney+ se nabízí spousta materiálu, kde by se rohatý antihrdina mohl objevit.

A když už jsme u návratů záporných postav ze Star Wars, režisér nenáviděné osmé epizody, Ryan Johnson, potvrdil, že stále pracuje na své nové trilogii z předaleké galaxie. Údajně by neměla nijak souviset se ságou Skywalkerů, to je ale vše, co o ní zatím víme. Tak jako, většina fandů z téhle novinky asi velkou radost nemá.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Actor Ray Park (@iamraypark)

Flash se konečně rozeběhl a hledá se nový Constantine

Flash režiséra Andyho Muschiettiho po neuvěřitelných sedmi letech konečně spatřil svou první klapku. DCčkový protipól marvelovských čachrů s multiverzem a dimenzemi vrací po několika dekádách na filmová plátna burtonovského Batmana s tváří Michaela Keatona a kromě jiných postav znovu představí i hrdinku Supergirl. Tu si zahraje Sasha Calle, pětadvacetiletá herečka, pro kterou jde o první podobně velikou roli a která na konkurzu porazila údajně 400 dalších kandidátek.

Ezra Miller jako Flash

J. J. Abrams mezitím začal pomalu pracovat na fandy dlouho vyhlížené nové adaptaci lovce démonů Constantinea, kterého si v roce 2005 zahrál Keanu Reeves a v o deset let novějším seriálu potom i Matt Ryan. Abrambsova společnost Bad Robot začala připravovat seriálový reboot pro službu HBO Max, kde se příští měsíc objeví i nová verze Ligy spravedlnosti Zaca Snydera a kde tedy DC filmy v následujících letech budou pravidelně kotvit.
Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto/video: Totalfilm Media, archiv © 2021

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast