Rychle a zběsile 9 – finální trailer pitomé, ale lákavé popcornovky je konečně tu

Vin Diesel má dvacet let od premiéry prvního Rychle a zběsile stále problémy s rodinou. Zápletka devítky je tradičně nadmíru sofistikovaným benzinovým gulášem – Charlize Theron si nechce nechat líbit porážku z minulého dílu, takže se vrací nejen s plánem pomsty, ale i wrestlerskou legendou Johnem Cenou, bratrem Dieslovy postavy, jehož existence nebyla ani jedinkrát během předchozích osmi dílů zmíněna. Podívejte se na čerstvý trailer s dabingem či titulky.

Navíc se na scénu vrací Han v podání Sung Kanga, i když toho jsme již dávno měli za mrtvého. Série má s vracením domněle zahynulých postav zpět na scénu své zkušenosti – v minulosti se tomu tak již stalo s Letty a její představitelkou Michelle Rodriguez. Fandové každopádně návrat oblíbené postavy opět vítají. V šestém díle jsme se totiž dočkali odhalení, že Hanova bouračka nebyla nehoda, ale záměr mstícího se Deckarda Shawa s tváří Jasona Stathama. Následné přijetí jeho postavy do rychlé a zběsilé rodiny fandové nesli jen nelibě, jak ukázala online kampaň #JusticeForHan, takže bude zajímavé sledovat, jestli tvůrci tokijského driftera přivedou zpět na scénu alespoň trochu smysluplně. Ne, že by na smysluplnosti ve filmech s atomovými ponorkami a létajícími superauty zvlášť záleželo.

Rychle a zběsile 9 (foto: CinemArt)

Chystají se další díly

Jako režisér se vrací Justin Lin, autor čtyř dílů včetně ambivalentní Tokijské jízdy (objektivně fakt blbém filmu, pro který však má kromě řady fandů „slabé místo“ i Christopher Nolan) a nabušené pětky, která z Rychle a zběsile udělala akčně oktanovou turbo jízdu i ultimátní guilty pleasure, jak ji známe dnes. Lin plánoval s Dieslem příběhy hlavních postav už od roku 2005 a během dlouhých rozhovorů o jejich motivacích a osudech se Diesel podle svých slov již před lety rozhodl, že bez Lina a jeho „nepravděpodobného mixu upřímného rodinného dramatu a fyziku popírající šílenosti“ sérii prostě neukončí. Společně již teď pracují na desátém a jedenáctém dílu.

Ale nepředbíhejme a těšme se na devátou překrásně pitomou WTF jízdu, kde se auta houpou z vrtulníků, přesto však hrají podřadnou roli velmi křehkým vztahům a patetickým proslovům. Jen těžko si lze představit křupavější popcorn, u kterého divákům poteče mozek očima a který nakrmí hladové fanoušky po extrémně mrtvé blockbusterové sezoně.

Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto/video: CinemArt © 2021