Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Channing Tatum na place se psím kámošem – do kin vstupuje Pes (video)

Ve filmu s prostým názvem Pes, který navzdory trochu originálnějšímu námětu bude pravděpodobně slzopudný, se Tatum jako hlavní představitel i režisér vydá do neprobádaných končin. Podívejte se na videa z natáčení. Snímek se do našich kin chystá už 24. února.

Obsadit film je vždy těžký úkol, ale jak probíhá konkurz, když v jedné z hlavních rolí vystupuje čtyřnohý kamarád? U filmu Pes to znamenalo pracovat se třemi psy najednou: Brittou, Zuzou a Lanou. Každá z nich vynikala nějakou vlastností, kterou filmaři toužili na plátně využít. Potřebovali jsme v podstatě takový psí švýcarák, několik psů v jednom,“ říká Tatum.

Pes (foto: UA)

Dva ze tří psích protagonistů byli přivezeni z Evropy a absolvovali zhruba roční výcvik. Tvůrci se soustředili na to, aby psy zabírali jinak, než je ve filmech se zvířaty obvyklé, aby se hlavní postava Lulu stala skutečnou hrdinkou příběhu. V psích filmech se zvíře většinou objevuje skrze vložený záběr a reaguje na cvičitele mimo obraz,“ vysvětluje režisér Carolin. „Ale my jsme chtěli zařadit co nejvíce širokých záběrů, ve kterých pes reaguje přímo na Channinga a může s ním komunikovat komplexnějším způsobem. Channing proto se psy strávil celé měsíce, což nám umožnilo docílit míry autentičnosti, kterou většina filmů se zvířaty nemá.

Na filmu Channing Tatum jako scenárista a režisér spolupracoval s kolegou Reidem Carolinem, se kterým se znají už od natáčení prvního dílu hitu Bez kalhot. Pro oba tyto tvůrce je Pes režisérským debutem.

-red-
foto/video: Bontonfilm, United Artists Releasing © 2022

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast