Channing Tatum na place se psím kámošem – do kin vstupuje Pes (video)

Ve filmu s prostým názvem Pes, který navzdory trochu originálnějšímu námětu bude pravděpodobně slzopudný, se Tatum jako hlavní představitel i režisér vydá do neprobádaných končin. Podívejte se na videa z natáčení. Snímek se do našich kin chystá už 24. února.

Obsadit film je vždy těžký úkol, ale jak probíhá konkurz, když v jedné z hlavních rolí vystupuje čtyřnohý kamarád? U filmu Pes to znamenalo pracovat se třemi psy najednou: Brittou, Zuzou a Lanou. Každá z nich vynikala nějakou vlastností, kterou filmaři toužili na plátně využít. Potřebovali jsme v podstatě takový psí švýcarák, několik psů v jednom,“ říká Tatum.

Pes (foto: UA)

Dva ze tří psích protagonistů byli přivezeni z Evropy a absolvovali zhruba roční výcvik. Tvůrci se soustředili na to, aby psy zabírali jinak, než je ve filmech se zvířaty obvyklé, aby se hlavní postava Lulu stala skutečnou hrdinkou příběhu. V psích filmech se zvíře většinou objevuje skrze vložený záběr a reaguje na cvičitele mimo obraz,“ vysvětluje režisér Carolin. „Ale my jsme chtěli zařadit co nejvíce širokých záběrů, ve kterých pes reaguje přímo na Channinga a může s ním komunikovat komplexnějším způsobem. Channing proto se psy strávil celé měsíce, což nám umožnilo docílit míry autentičnosti, kterou většina filmů se zvířaty nemá.

Na filmu Channing Tatum jako scenárista a režisér spolupracoval s kolegou Reidem Carolinem, se kterým se znají už od natáčení prvního dílu hitu Bez kalhot. Pro oba tyto tvůrce je Pes režisérským debutem.

-red-
foto/video: Bontonfilm, United Artists Releasing © 2022