Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTÁME VÁS NA NAŠEM NOVÉM WEBU. VĚŘÍME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Bouračka na place Stínohry – Jak vznikala stěžejní scéna (exkluzivně)

Eva běží po kraji silnice zpátky. Slyší, že od čerpací stanice odrazilo s pískotem gum nějaké vozidlo. Pootočí hlavu a periferně vidí otlučený kombík mířící bez pochybností k ní… Přesně takto jednu ze stěžejních scén začátku thrilleru Stínohra popisuje na papíře jeho scenáristka Vendula Bradáčová. Loni jsme za štábem filmu Petra Bebjaka vyrazili do Ústí nad Labem, kde se v nočním podchodu točila dramatická scéna srážky s partnerkou hlavního hrdiny. V následujícím videu se můžete podívat na záběry z placu, rozhovory s tvůrci i nasát hutnou atmosféru, která na místě panovala. Novinka s Milanem Ondríkem, Hynkem Čermákem či Vladimírem Javorským vejde do kin už 7. dubna.

Ve filmu se dále objeví také Kristýna Frejová nebo dva nové herecké objevy: Leona Skleničková a Jan Jankovský.

Thriller Stínohra je nečernobílý příběh o naději, kterou si lidé mohou vzájemně nabídnout. Sleduje cestu za pomstou kvůli smrti blízkého člověka, vypráví o mnoha podobách lásky a intenzivním hledání odpovědi na to, kde začíná a končí spravedlnost. Ukazuje, že dobré úmysly jsou někdy cestou do pekla, a naopak to na první pohled špatné se může obrátit v dobré. Stínohra je film o lidech, kteří chybují.

Vizuálně i tématicky zajímavou novinku režíroval tvůrce jednoho z nejvýraznějších televizních počinů posledních let, krimi seriálu ČT Devadesátky. Peter Bebjak má ale na kontě nespočet dalších úspěšných projektů (Případy I. oddělení, Herec, Čiara, Zpráva).

Stínohru producentů Venduly a Jana Bradáčových (Hangar Films) do kin uvede společnost Falcon.
-red-
foto/video: Hangar Films, Falcon © 2022

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast