Dobbie a Boyle v českém akčním filmu Volavka a mrchožrouti má ukázku

Každá další domácí akční žánrovka je v našich luzích a hájích spíše překvapením. Tvůrci nového českého akčního crazy filmu Volavka a Mrchožrouti představují ukázku z filmu. Nový akčňák sleduje policisty Dobbieho a Boyla, kteří prožívají zamilovaný trojúhelník s infiltrovanou volavkou v gangu Mrchožroutů, Dagmarkou. Film paroduje akční krimi komedie ze 70. let a proto má i stylový a obrazový retro nádech.

Hlavní role ve stylové novince vytvořili Michal Stejskal a David Benda. V roli Dagmarky se představí Andrea Daňková. V dalších rolích uvidíme Jana Řezníčka, Radomíra Švece, Vojtěcha Wolfa a další.

Film podle vlastního scénáře natočil Matěj Balcar, který má kromě úspěšných divadelních a televizních režií za sebou i několik úspěšných studentských filmů i nominaci na cenu Magnesia Českého lva za Nejlepší studentský film. Ocenění má i za svou reklamní tvorbu.

Do českých kin se chystá shodou okolností ve stejnou chvíli také jeho komediální celovečerní debut Pánský klub s Jiřím Mádlem, Kristýnou Hrušínskou, Milanem Šteindlerem či Bolkem Polívkou.

-red-
foto/video: Demopictures © 2022