Jiří Mádl: Nevěra prostě k životu patří – Pánský klub míří do kin (video)

Skupinová terapie pro eroticky závislé svede dohromady hlavní hrdiny nového celovečerního filmu Pánský klub. V komedii o lásce a jejích podobách a také o tom, že nikdy není pozdě pokusit se něco napravit, se potkává pětice zcela odlišných mužů. Tváří jednoho z nich se stal i Jiří Mádl, který v novém videu mluví o ústředním tématu filmu.

“Myslím si, že téma nevěry se strašně přeceňuje. Je to součást života jako jídlo, důležitý je si neubližovat,” dumá herec, ztvárňující jednoho z klientů ústřední vztahové poradny v mezigenerační komedii o mužích, kteří milují ženy až moc a nehledě na věk řeší své touhy. Nejdůležitější je to, zda jsou ti dva ve vztahu šťastni.” 

N. Boudová a M. Šteindler v komedii Pánský klub

Film je adaptací stejnojmenné a divácky úspěšné hry Divadla Na Jezerce, kde ji stejně jako snímek režíroval filmově debutující třicátník Matěj Balcar. O úspěšnosti tématu svědčí vyprodaná představení i pozitivní recenze hry. Filmová verze stejně jako divadelní rozehrává téma nevěry. “Terapie pro eroticky závislé, která spojí pět mužů tak rozdílných, jak jen to jde, divákovi přináší pět zcela odlišných osudů a příčin, které je k jejich počínání vedou. V tom jsem objevil veliký komediální potenciál,“ říká režisér.

Divadelní i filmovou podobu tak spojuje částečně i herecké obsazení. Terapii se svéráznými „klienty,” které kromě Jiřího Mádla ztvárňuje Bolek Polívka, Milan Šteindler, Zdeněk Žák a Martin Leták, ve filmu vede atraktivní psycholožka Linda v podání Kristýny Hrušínské. V kinech se na jejich osudy můžete podívat od 2. června, kdy Pánský klub vstupuje do kin.

-red-
zdroj: M. Ch. Reková, K. Bobková
foto/video: Punk Film, Falcon © 2022