Pokusili jsme se natočit rozhovor s Třemi tygry a takhle to dopadlo (video)

Letošní jaro v Česku přeje bláznivým komediím. Tři Tygři, původně improvizační uskupení ostravského divadla Mír proslavené pandemickými skeči, zasekává drápy i do filmových pláten a kromě šíleného humoru slibují i v tuzemsku nevšední koření akčními scénami. Když váš režisér má pásek z dju su kung-fu, tak se toho přece musí využít.

Není tam hlavnější postavy, než kterou ztvárňuji já. Vlastně jsem protestoval, aby tam jiné postavy byly,” prohlásil Albert Čuba, majitel malého ostravského divadla, než jeho další znevažování kolegů přerušila padající suť z nedaleké stavby, spustivší lavinu nadávek na české hlavní město. “Režisér je dobrý… člověk,” pokusil se nám natáčení přiblížit blíže alespoň Štěpán Kozub: “Má ale omezenou slovní zásobu, takže jsme na něj museli mluvit pomalu a v holých větách, aby nám rozuměl.” Možná i kvůli podobně nejapným vtípkům si Emil Křižka umínil vepsat do scénáře scénu, kde dle svých slov Tygrům “zmastí držky.

Z rozhovorů jsme se tedy o filmu příliš nedozvěděli, ale o jeho kvalitách se budete moci přesvědčit sami už zítra, kdy Tři tygři do kin vstupují v přímém souboji s Tomem Cruisem a jeho Maverickem. Kromě premiérového data 26. června mají s hollywoodským borcem společnou i vášeň pro kaskadérské scény, jak lze na zákulisních záběrech vidět. Uvidíme, kdo vyjde vítězně z tržebního souboje, zvlášť, když si v kinech stále s míčem hraje i konkurence v podání peroxidového dementa Laviho. “Kdyby náš film měl míň než Vyšehrad, tak byť mám s Kubou Štáfkem dobré vztahy, asi bych ho vyzval na bitku,” dumal před kamerou Štěpán Kozub… a možná tak připravil půdu k zajímavému cross-overu.

Martin Mažári, Totalfilm.cz
foto/video: Bontonfilm, Totalfilm Media © 2022