Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

JIŘINA BOHDALOVÁ SE V NEDĚLI NA ČT1 PŘEDSTAVÍ V DRAMATU JIŘÍHO STRACHA SVATÁ, HRAJE PŘEŽIVŠÍ VĚZENKYNI GULAGU. TRAILER ZDE

První ukázka z debutu Hranice lásky – film o otevřených vztazích soutěží ve Varech (teaser)

Režisér a scenárista Tomasz Wiński vystudoval FAMU a se svým debutem Hranice lásky se probojoval rovnou do prestižní Hlavní soutěže karlovarského festivalu. Film vypráví příběh páru, který experimentuje s upřímností v otevřeném vztahu. V hlavních rolích snímku se představí Matyáš Řezníček a Hana Vagnerová, která se zároveň podílela na vzniku scénáře. Režisérovo jméno vám ale určitě není neznámé, v roce 2019 na festivalech výrazně rezonoval jeho krátký film Jiří pes uprchlík. Podívejte se na dnes zveřejněný teaser Hranic lásky.

„Většina filmu se odehrává v posteli, kde si ti dva vyprávějí. Máme málo exteriérů. Je to takový hezký, mrtvý a uzavřený svět, ve kterém je sexualita jediný živý element. Sex je poslední prostor svobody,“ říká ke svému filmu Tomasz Wiński.

Hranice lásky

Námět, který se věnuje u nás zatím nezvyklému tématu ženské sexuality, vznikl po společné diskuzi a oba autoři jej rozvíjeli několik let. Ve finální fázi do něj postupně zasahovalo několik dalších lidí včetně například Petry Hůlové či Olma Omerzu. „Pro mě to byla první zkušenost v pozici autora. Byl to ale strašně zajímavý proces a velké dobrodružství,“ osvětlila vznik filmu Hana Vagnerová, která se podílela i na výběru svého filmového partnera. „Bylo důležité, aby mezi námi fungovala nějaká chemie, aby to bylo na plátně uvěřitelné. A když přišel na casting Matyáš Řezníček, bylo to jasné.“

„Ten film je velmi odvážný. Ať už se to týká emocí, nahoty nebo intimity. Nikdy jsem ale neměla pocit, že by toho režisér nějak zneužil. Chtěli jsme, aby diváci měli pocit, že s tím párem opravdu žijí, takže jsme se museli nějak ‚napojit‘, aby si lidé kladli stejné otázky, jako si kladou ti dva na plátně,“ dodala Hana Vagnerová.

Film diváci na MFF Karlovy Vary uvidí poprvé ve světové premiéře v pondělí 4. července ve 20:00 ve Velkém sále hotelu Thermal.

417 Pondělí 4.7. 20:00 Velký sál
5P2 Úterý 5.7. 13:00 Kinosál Pupp
6L6 Středa 6.7. 19:00 Lázně III
735 Čtvrtek 7.7. 19:00 Kongresový sál

-red-
zdroj: G. Vágner
foto/video: Aerofilms, Fabiana Mertová © 2022

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast