Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů: Adaptace populární RPG v prvním traileru

V rámci panelu na Comic-Conu byly představeny první ukázky z připravované filmové adaptace Dungeons & Dragons. Po divácích v San Diegu se na novinku s podtitulem Čest zlodějů můžete nyní podívat i vy. Na výběr máte z dabovaného či titulkovaného traileru. Adaptace populární RPG hry se do českých kin chystá na začátku března 2023.

Pochopitelně se zde zákonitě musíme potkat s partou dobrodruhů, kteří se musí spojit, prozkoumat katakomby a získat poklady. Je samozřejmě trochu obtížné plně důvěřovat novým parťákům ve smrtelně nebezpečném dobrodružství a chvíli trvá, než se všichni naučí, jak si navzájem pomáhat svými jedinečnými schopnostmi a magií.

První záběry napovídají, jak si tvůrci (John Francis Daley a Jonathan M. Goldsteinsmimo jiné scenáristé Spider-Man: Homecoming) poradí s dobrodružnou stránkou filmu a chemií mezi hereckým osazenstvem.

Žádné dobrodružství by se samozřejmě neobešlo bez smrtelných pastí a příšer. Zaryté fanoušky jistě potěší, že chystaný film vzdává hold klasickým výzvám, kterým jsme čelili u domácího počítače při svých vlastních „pokojíčkových“ dobrodružstvích.

Dungeons and Dragons: Čest zlodějů (foto: Paramount)

Není to ale poprvé, kdy se Dungeons & Dragons objevují na plátnech kin. Poprvé se v kinech objevili v roce 2000 v propadáku nazvaném Dračí doupě s Jeremym Ironsem, Marlonem Wayansem a Torou Birch v hlavních rolích. Film se nelíbil fanouškům, byl špatně přijat kritikou a nedokázal přesvědčit nehráčské publikum, že cesta do kina stojí za to.

Dungeons and Dragons: Čest zlodějů (foto: Paramount)

Čest zlodějů má ale velkou výhodu, protože Dungeons & Dragons získávají na popularitě díky hollywoodské posedlosti osmdesátkami a televizním seriálům, jako je Stranger Things. Takže jediné, co tahle nová adaptace potřebuje, je být alespoň trochu slušná, aby šuškanda mezi diváky nezatrhla broušení zubů Paramountu na kasovní trhák.

Obsazení je zajímavé: objeví se zde hvězdy jako Chris Pine, Michelle Rodriguez, Justice Smith, Sophia Lillis a Regé-Jean Page.

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů do kin pošle CinemArt 3. března 2023.

-red-
foto: Paramount © 2022
video: CinemArt © 2022

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast