Zemřela Sandy z Pomády, herečce a zpěvačce Olivii Newton-John bylo 73 let

Herečka a zpěvačka Olivia Newton-John zemřela na svém ranči v jižní Kalifornii. Oznámila to její rodina na sociálních sítích. Známá ikona 70. let nikdy nepřekročila stín své nejslavnější role, krásné Sandy z filmového muzikálu Pomáda (1978), přestože točila až do roku 2020. Je ale pravda, že šlo převážně o televizní filmy.

Olivia Newton-John (foto: Paramount)

Výraznou roli ztvárnila ještě ve filmu Xanadu (1980), který následoval dva roky po Pomádě. Uplatnila se především jako zpěvačka, na kontě má třeba známou píseň Physical. Za svou hudební kariéru prodala přes 100 milionů nosičů a získala čtyři ceny Grammy.
V sedmdesátých letech se navíc věnovala country a byla zdatnou konkurencí známé Dolly Parton.

Její nejslavnější filmový partner John Travolta na skon své kolegyně reagoval takto: „Má nejdražší Olivie, díky tobě se nám všem žije mnohem lépe. Tvůj vliv byl neuvěřitelný. Mám tě moc rád.“

Olivia Newton-John ve svém posledním filmu Krokodýl Dundee rytířem (2020)

Od začátku 90. let herečka bojovala s neustále se vracející rakovinou. V Austrálii se věnovala podpoře onkologických pacientů.
Olivia Newton-John se narodila ve Velké Británii, od dětství ale vyrůstala v Austrálii. V posledních letech žila ve Spojených státech.

-red-
foto: archiv, Paramount, Piccadily Pictures © 2022