Creed III má trailer, Adonis zúčtuje se svým kamarádem z dětství

Jedním z nejočekávanějších titulů prvních měsíců roku 2023 je bezesporu Creed III, který má úplně první trailer. Příběh se bude opět točit kolem Adonise Creeda (Michael B. Jordan), který se prosadí v boxerském ringu a naváže na odkaz Rockyho Balboy a Apolla Creeda. Příběh se ale tentokrát bude točit kolem titulního hrdiny a jeho kamaráda z dětství Damiena Andersona (Jonathan Majors), který byl právě propuštěn z vězení.

Trailer nás pomalu připravuje na zúčtování mezi Creedem a Andersonem, stejně jako na krizi vztahu Adonise a Bianky (Tessa Thompson). Nejen v traileru, ale tentokrát i ve filmu chybí Sylvester Stallone. Vzhledem k tomu, že Creed je o bojovníkovi, který vystoupil ze stínu svých předchůdců, dává smysl, že mentor tady prostě bude chybět, protože není potřeba. Navíc, jak naznačuje trailer, mentorskou roli vůči Damienovi přebere právě sám Adonis.

Creed III je navíc zajímavý také proto, že je zároveň režijním debutem Michaela B. Jordana. Jako herec je samozřejmě známý díky roli fanoušky oblíbeného padoucha Erica Killmongera v marvelovském Black Pantherovi nebo díky skvělému výkonu v televizním hitu The Wire.

Creed III (foto: Vertical Entert.)

Scénář napsali Zach Baylin (Král Richard: Zrození šampionek) a Keenan Coogler (Space Jam: Nový odkaz) podle příběhu bývalého režiséra série Ryana Cooglera (Black Panther: Wakanda nechť žije). V hereckém obsazení filmu Creed III se dále objeví Phylicia Rashad, Selanis Leyva, Spence Moore II, Thaddeus J. Mixson a skuteční boxeři Tony “Bomber” Bellew, Jacob “Stitch” Duran, Canelo Álvarez a Florian Munteanu.

Creed III bude mít v kinech premiéru 2. března 2023.

-red-
foto/video: Vertical Entertainment, UA, MGM © 2022