Pokračování Avatara spustilo s novým trailerem předprodej vstupenek

Do uvedení pokračování nejvýdělečnějšího filmu všech dob Avatar: The Way of Water do kin zbývá méně než měsíc. Fanoušci již několik let netrpělivě čekají, až se opět vrátí na Pandoru a budou moci sledovat další příběh Jakea a Neytiri. Za třináct let od původního filmu hrdinové prošli dramatickým vývojem, vytvořili spolu rodinu a snaží se, aby vše fungovalo. Jsou ale nuceni opustit svůj dosavadní domov a znovu se pustit do boje proti nastupující lidské hrozbě. Nový trailer byl zveřejněn se začátkem předprodeje vstupenek.

The Way of Water výrazně rozšiřuje svět Pandory s důrazem na mořský život a domorodý kmen Metkayina. Pokračování je součástí rozsáhlých Cameronových plánů vytvořit rozsáhlý funkční svět starwarsovského typu, do kterého se bude možné vracet v průběhu několika pokračování v následujících letech. V dřívějším rozhovoru pro Empire sám režisér zmínil paralely s Pánem prstenů a rozsáhlými příběhy napříč romány J. R. R. Tolkiena. Čeká se, že film, který bude trvat přes tři hodiny, si dá na čas, aby diváky seznámil s vodním životem, který jsme viděli v upoutávkách, a připravil půdu pro velkolepý příběh, který se bude odehrávat ve čtyřech dalších pokračováních.

Do českých kin snímek vstoupí 15. prosince. Ve vybraných kinech bude k vidění již o den dřív. Do kin Avatar: The Way of Water vstupuje v mnoha verzích, lišících se formáty, rychlostí a svítivostí a záleží na technickém vybavení jednotlivých kin, která verze se v konkrétním kině bude promítat. Režisér James Cameron sám doporučuje pro nejlepší divácký zážitek především 3D verzi.