Dungeons & Dragons: Čest zlodějů – Adaptace RPG se blíží, teď má nový trailer

Premiéra očekávané filmové adaptace RPG hry Dungeons & Dragons: Čest zlodějů se kvapem blíží, a tak je nejvyšší čas, abychom se seznámili s další upoutávkou na chystané dobrodružství. Paramount v novém videu více přiblížil příběh a jeho postavy. Film se bude soustředit na Edgina (Chris Pine), který se připojí k k partě, jež se spojí, aby získala ztracenou relikvii. Nic ale nejde podle plánu a velmi odlišní hrdinové se musí naučit pracovat jako fungující tým. Dnešní trailer máme s dabingem či titulky. Vyberte si.

Poslední trailer jsme viděli více než před půl rokem, ale nedávný CCXP panel odhalil alespoň film o filmu, který najdete níže.

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů vychází z nejpopulárnější stolní RPG hry všech dob. Hra, kterou navrhli Gary Gygax a Dave Arneson, inspirovala také animovaný seriál Dungeons & Dragons, který se vysílal poměrně krátce, pouhých 27 epizod rozdělených do tří sezón – ale stačily k tomu, aby rekrutovaly zástupy fanoušků po celém světě. Seriál je také známý tím, že byl předčasně zrušen ještě předtím, než mohl být natočen poslední díl, což dodnes vyvolává nejrůznější fanouškovské teorie o tom, jak skončí.

Dungeons and Dragons (foto CBS)

Není to ale poprvé, kdy se Dungeons & Dragons objevují také na plátnech kin. Poprvé se v kinech objevili v roce 2000 v propadáku nazvaném Dračí doupě s Jeremym Ironsem, Marlonem Wayansem a Torou Birch v hlavních rolích. Film se nelíbil fanouškům, byl špatně přijat kritikou a nedokázal přesvědčit nehráčské publikum, že cesta do kina stojí za to.

Dungeons and Dragons: Čest zlodějů (foto: Paramount)

Čest zlodějů má ale velkou výhodu, protože Dungeons & Dragons získávají na popularitě díky hollywoodské posedlosti osmdesátkami a televizním seriálům, jako je Stranger Things. Takže jediné, co tahle nová adaptace potřebuje, je být alespoň trochu slušná, aby šuškanda mezi diváky nezatrhla broušení zubů Paramountu na kasovní trhák.

Obsazení je zajímavé: objeví se zde hvězdy jako Chris Pine, Michelle Rodriguez, Justice Smith, Sophia Lillis a Regé-Jean Page.

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů do kin pošle CinemArt 30. března 2023.

-red-
foto/video: CinemArt, Paramount © 2023