Vřískot 6: Jenna Ortega se před Ghostfacem schovává v New Yorku (trailer)

Přestože si to dnes už možná neuvědomujeme, za aktuální stav hororového žánru, kdy strašení všeho druhu sklízí v kinech velké peníze, vděčíme z velké části filmu Vřískot z roku 1996. Před jeho premiérou byl totiž horor prakticky vyšťavený. Společně s vrahounem v ikonické masce ducha ale přišla pro horor nová éra. Po třech pokračováních a několikaleté pauze se před rokem značka vrátila do kin pod vykutáleným názvem Vřískot, a na ten už 9. března naváže Vřískot 6. Ten se nyní poodhaluje v novém traileru. 

Čtyři přeživší Ghostfaceova vražedného řádění konečně dostanou spásný nápad opustit krví nasáklé městečko Woodsboro, aby hledali bezpečí v rušných ulicích New Yorku. Ve svědky narvané milionové metropoli budou přece před kuchajícími choutkami psychopatického magora v bezpečí, ne? Asi ne, i tak se ale změna prostředí zatím jeví jako vítané oživení celé série.

Loňský restart si vedl dobře u diváků i kritiky a navrch vydělal fajn peníze a svůj rozpočet producentům zaplatil hned několikrát; prakticky hned po premiéře tedy byl oznámen šestý díl. Fanoušci automaticky počítali, že přeživší postavy se v novém díle vrátí; později se ovšem ukázalo, že úprk před Ghostfaceovou kudlou automaticky nemusí znamenat i zdárnou domluvu s producenty.

Do série se tedy v šestce představitelka Sidney Prescott, Neve Campbell, totiž dle svých slov nebyla spokojena s nabízenou finanční odměnou, která podle ní neodpovídala přínosu, který do celé série vnesla. Výletu do New Yorku, jehož kulisy si zahrál kanadský Montréal, se neúčastní ani Courtney Cox, která účast v šestce rovněž odmítla.

Scenáristé tedy budou muset přijít s příběhovým důvodem, proč dvě hlavní postavy předchozích filmů najednou vymizí, vzhledem k sebeironické meta podstatě celé série bychom se ale nedivili, kdyby ekonomické důvody po deadpoolovsku zmínila některá z postav.

Opřít se producenti při propagaci nicméně mohou o mladou krev, např. zářící hvězdu Jennu Ortegu, která se poprvé objevila v posledním filmu a je momentálně na vrcholu popularity díky seriálové Wednesday.

-red-
foto/video: Forum Film © 2023