Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

VÍTEJTE NA NAŠEM NOVÉM WEBU. DOUFÁME, ŽE SE VÁM TU BUDE LÍBIT.

Asteroid City: Wes Anderson rozehraje další stylizovaný epos s tlupou hereckých hvězd (trailer)

Málokterá americká příroda dokáže vzbudit takový úžas jako jihozápad. Je znám svými impozantními červenými skalami a přírodními oblouky a mosty a v průběhu let posloužil jako inspirace mnoha filmů z Divokého západu. A přestože Wes Anderson natáčel hlavní záběry svého nadcházejícího snímku Asteroid City především v Madridu, trailer filmu silně čerpá z atmosféry amerického Jihozápadu. Podívejte se na první ukázku z novinky vizionářského tvůrce.

Krajina je posetá kaktusy saguaro a kam až oko dohlédne, pokračuje rovná silnice lemovaná telefonními sloupy. Tento výjev jsme viděli v teasovacím plakátu a nyní se vizuální stránka stylizovaného Andersonova rukopisu ukazuje v prvním traileru. Film je tradičně obsazen velkými hereckými jmény, kterým vévodí Bryan Cranston, Scarlett Johansson nebo Tom Hanks.

O ději filmu se toho sice moc neví, ale můžeme očekávat, že Anderson bude Andersonem a bude opět aplikovat svůj snový přístup k látce. Co se týče synopse, víme, že film, popisovaný jako „poetická meditace o smyslu života„, zavede diváky do fiktivního amerického pouštního městečka v roce 1955, kam se sjíždějí studenti a rodiče z celé země, aby oslavili vesmír a jasné hvězdy během sjezdu své organizace.

Asteroid City (foto: CinemArt)

Vedle Cranstona se ve filmu objeví například staří známí z Andersonovy party:  Jason Schwartzman, Tilda Swinton, Adrien Brody, Tony Revolori, Edward Norton, Liev Schreiber, Willem Dafoe, Jeffrey Wright, Stephen Park, Rupert Friend nebo Jeff Goldblum. Mezi nováčky v Andersonově bláznivém světě patří Hanks, Johansson, Maya Hawke, Steve Carell, Margot Robbie, Sophia Lillis a další.
Anderson se podílel na scénáři společně se svým dlouholetým spolupracovníkem Romanem Coppolou (Darjeeling s ručením omezeným, Psí ostrov).

Do kin má snímek dorazit 15. června v distribuci CinemArtu.

-red-
foto/video: CinemArt, Universal © 2023

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast