Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

50. LETNÍ FILMOVÁ ŠKOLA: ZAHAJOVACÍM FILMEM LETOŠNÍHO ROČNÍKU JE NOVINKA ŠIMONA HOLÉHO HELLO WELCOME. TRAILER ZDE.

Malá mořská víla vpluje do kin na konci května (trailer)

Ariel (Halle Bailey) touží být součástí lidského světa. Známý příběh o mořské princezně, která touží objevovat svět nad hladinou moře a láska k zachráněnému princi u ní tuto touhu ještě prohloubí konečně dostává hranou verzi od Roba Marshalla (Mary Poppins se vrací). Je tu plnohodnotný trailer Malé mořské víly s dabingem či titulky.

Jak známo, ztroskotaného prince Erika (Jonah Hauer-King) Ariel zachrání a po dohodě s čarodějnicí Ursulou (Melissa McCarthy) získá místo ploutve nohy. Výměnou za ně ale ztratí hlas. Navíc, pokud se Ariel nepodaří po třech dnech přimět Erika, aby ji políbil, promění se zpět v mořskou pannu a bude nucena sloužit Ursule až do konce života. Oficiální synopse filmu od Disneyho navíc naznačuje, že v hrané verzi bude v ohrožení i koruna Arielina otce (Javier Bardem).

V českém znění diváci uslyší Marka Lamboru, Natálii Grossovou, Jana Dolanského, Denisu Nesvačilovou, Simonu Babčákovou a další.

Hraná verze pohádky Hanse Christiana Andersana je novou verzí známého Disney animovaného hitu z roku 1989. Film patří k nejpopulárnějším animovaným titulům z dílny studia. Pohádka drží mezi tituly od Disney absolutní rekord v prodeji zlaté sběratelské edice. Známý příběh zpracovali i čeští tvůrci. Výraznou výtvarnou stylizaci má stejnojmenný film z roku 1976 v režii Karla Kachyni. Malou mořskou vílu zde ztvárnila Miroslava Šafránková, prince Petr Svojtka.

Na novou verzi už nebudou muset fanoušci dlouho čekat, protože Disney Malá mořská víla vpluje do kin 25. května.

-red-
foto/video: Falcon, Disney © 2023

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast