On se bojí: Další herecká kreace Joaquina Phoenixe v dubnu v kinech (trailer)

Když bylo před časem oznámen název nového filmu Ariho Astera Beau se bojí, mnozí Asterovi fanoušci začali hledat souvislost s jeho starším krátkým filmem Beau. Krátkometrážní snímek z roku 2011 je nízkorozpočtovým, prvním výkopem nového celovečerního filmu, který do kin dorazí na jaře. Oba filmy mají stejný výchozí bod: muž se chystá odjet za matkou. V očekávané novince si zahrál oceňovaný Joaquin Phoenix. 

Nový snímek originálního filmaře, který se řadí k nastupujícím hvězdám Hollywoodu a mezi jehož přední fanoušky se řadí mj. i Martin Scorsese, je šílenou životní poutí plnou absurdního humoru a strachů. Za eklektickou podívanou stírající hranice žánrů i diváckých očekávání stojí jedna z nejúspěšnějších produkčních společností současnosti A24, mj. čerství držitelé sedmi cen Oscar, včetně té za Nejlepší film s titulem Všechno, všude, najednou. Aster ve svém třetím celovečerním projektu spojil síly s hereckým chameleonem Joaquinem Phoenixem, a spolu stvořili úzkostného, avšak sympatického muže, který dokáže na své pouti diváky nečekaně strhnout.

Beau se bojí (foto: A24)

Aerofilms v minulosti s velkým úspěchem uvedlo do kin předchozí Asterův snímek Slunovrat, který s On se bojí sdílí svěží uchopení žánru, humor i excelentní herecké výkony. Se svým třetím snímkem plánuje vycházející režisérská hvězda ještě více ohýbat filmová pravidla a nabídnout divákům výjimečný audiovizuální zážitek, kterých se za dekádu rodí poskrovnu.

Do kin se zajímavá novinka chystá už 20. dubna.

-red-
foto/video: Aerofilms, A24 © 2023