Renfield: Jaký bude Nicolas Cage Drákula? Je tu další trailer hororové komedie

Kariéra Nicolase Cage je úctyhodná. Jeho herecké výkony se pohybují od skvělých kreací k zapomenutelným záležitostem. Proto se nyní upíná zrak filmových fanoušků k jeho nejnovější roli, zahraje si totiž ikonického hraběte Drákulu. V nové hororové komedii Renfield mu bude na plátně sekundovat Nicholas Hoult. Bude Cageův nesmrtelný hrabě tragický a děsivý, nebo maniakální a šílený? Tady je druhý trailer, který zase o napoví o něco víc. 

V novém traileru se dozvídáme víc než v lednovém videu. Renfield (Nicholas Hoult) se po téměř století služby Drákulovi zamiluje do dopravní policistky Rebeccy Quincy (Awkwafina). Právě tato nová životní situace donutí Renfielda přehodnotit vztah se svým šéfem, což vede k tomu, že sebere odvahu a dá výpověď. To se ovšem snáze řekne, než udělá, když je vaším šéfem tento temný pán.

Děj klasické knihy Brama Stokera se odehrává v Transylvánii, kde na svém hradě v Karpatech žije hrabě Drákula. Shodou okolností se za ním vypravuje Jonathan Harker kvůli jakési obchodní smlouvě, kterou mají mezi sebou uzavřít. Brzy se ale ukáže, že pravým důvodem, proč byl vlastně pozván, je ten, že o něj má hrabě zájem jako o potravu. Hlavními postavami jsou Jonathan, jeho snoubenka Mina a lovec upírů Van Helsing. Ačkoli byl ve filmech ztvárněn více než dvacetkrát, R. N. Renfield je v původním příběhu jen vedlejší postavou – pacientem blázince, který pojídá hmyz a krysy, aby získal jejich životní sílu. Ve skutečnosti je Renfield archetypálním upířím známým; hrabě Drákula mu slíbil věčný život, přesto však váhá s plněním jeho příkazů.

Renfield (foto: CinemArt)

Renfield není věrnou adaptací románu, ale využívá předlohu jako odrazový můstek pro nové pojetí původního příběhu. Ústřední postavou je zde Renfield, nemocný svým toxickým a toxicky závislým staletým vztahem s Drákulou. Renfield doufá, že si v současném New Orleansu vybuduje nový život, ale jeho život se zkomplikuje, když se zamiluje do rázné dopravní policistky a dostane se do křížku s několika mafiány. Mezitím má stále co do činění s nekonečně náročným a majetnickým Drákulou – doslova šéfem z pekla, který nevypadá, že by chtěl měnit své staré zvyky.

Film, popisovaný alternativně jako “brutální komedie” nebo “podivínský horor”, byl údajně částečně inspirován upírskou mockumentární sérií Taiky Waititiho Co děláme v temnotách a dalšími hororovými komediálními klasikami, jako jsou Americký vlkodlak v Londýně nebo Smrtelné zlo 2.

Film natočil režisér Lego® Batman filmu Chris McKay.
Do českých kin ho pošle CinemArt 13. dubna.

-red-
foto/video: CinemArt, Universal © 2023